iPhone 16'nın işlemcisi hakkında heyecanlandıran iddia

Apple, yeni iPhone 16 modelini yapay zeka uygulamalarıyla donatmak için yeni bir işlemciye ihtiyaç duyuyor ve herkes şirketin o işlemciyi geliştirdiğini biliyor. Peki A18 işlemci, A17'den farklı olarak bizlere ne sunacak?

iPhone 16'nın işlemcisi hakkında heyecanlandıran iddia

2024 tamamen akıllı telefonlardaki üretken yapay zekaya odaklandığımız bir yıl olacak gibi görünüyor. Apple bu yılın sonlarında iPhone 16 serisini tanıttığında da bu alanda büyük dikkat çekebilir çünkü önemli bir yapay zeka desteğine sahip olacak. Samsung, Galaxy S24 üzerindeki Galaxy AI ile çoktan dikkatleri üzerine çekti, bu nedenle Apple'ın cevap vermekten başka seçeneği yok.

Bu amaçla Apple'ın iPhone 16'nın yonga setinde iyileştirmeler yapması gerekiyor ki böylece telefon tüm bu yeni yapay zeka uygulamalarına güç verebilsin. Apple da bunun farkında ve iPhone 16'nın A18 yonga setinin yüksek güçlü bir nöral motorla donatılacağı iddia ediliyor. Yapay zekayı destekleyecek bu nöral motorun yeni nesil MacBook'lar için M4 yongalarında da bulunacağı iddia ediliyor.

iOS 18 yapay zeka için geliyor

Şirketin bu yıl telefonlarına yapay zeka özellikleri getirmeyi planladığını zaten biliyoruz. Bu bizzat Apple CEO'su Tim Cook tarafından da teyit edildi. Dolayısıyla şirketin bu özellikleri güçlendirmek için gereken donanım değişikliklerini yapması da zorunlu bir süreç. Yeni gelecek iOS 18 işletim sistemi de bu değişimi sağlayacak yazılım alt yapısı olarak işlev görecek.