iPhone 16'nın tasarımı, yeni sızıntı ile tamamen ortaya çıktı

Ortaya çıkan yeni maket fotoğrafları, iPhone 16 serisinin nasıl bir tasarımla raflara çıkacağını gözler önüne seriyor.

iPhone 16'nın tasarımı, yeni sızıntı ile tamamen ortaya çıktı

iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerinin gerçek hayatta nasıl görüneceklerini vurgulayan en son sızıntı, bazı tasarım değişikliklerini gözler önüne seriyor. Bu bilgi, olası iPhone 16 Pro renklerini de gösteren Weibo’daki bir sızıntı kaynağından geliyor. Aynı kaynak, birkaç yıl önce mor iPhone 14 Pro konusunda haklıydı.

Sızıntı kaynağı, bazı iPhone 16 maketlerinin birkaç görüntüsünü yayınladı. Bu maket telefonlar, iPhone 16 Pro modellerinin daha önceki modellere göre biraz daha büyük olacağı gibi daha önceye çıkan bazı söylentileri doğruluyor. Apple’ın ultra ince çerçeve teknolojisini benimsemesi bekleniyor olsa da, Cupertinolu dev yeni Pro modelinin ekran boyutlarını 6,3 inç ve 6,9 inçe çıkarıyor.

Normal iPhone 16 modelleri de daha önce iPhone 15 Pro’ya özel olan Eylem Düğmesine kavuşuyor. Ayrıca Apple, bu tuşu bulunması ve basılması daha kolay olması için biraz daha uzun hale getiriyor.

Dört modelin tamamına gelecek bir diğer özellik ise uzun zamandır söylentileri dolaşan Çekim düğmesi olacak. Bu Weibo sızıntısı, bu tuşun iPhone 16 modellerinin tamamında yeni bir tasarım değişimi olacağını gösteriyor. Bu hassas tuş neredeyse Yan Düğme kadar büyük ve onun altında yer alıyor.

Son olarak iPhone 16 Pro modelinin kamera modülü aynı kalacak olsa da, normal iPhone 16 sürümleri için daha büyük ve dikey olarak yerleştirilecek. Apple, Apple Vision Pro’yu tanıtırken Uzamsal Video çekimlerini daha fazla modele getirmek istediğinden dolayı bu tasarım değişikliği zaten bekleniyordu.