iPhone 5 üretimi neden yavaşlatıldı?

Apple'ın "normal" dediği bu iPhone 5 sorunu, aslında pek de normal değilmiş...

iPhone 5'i yavaşlatan sorun!

iPhone 5'in çıkışının hemen ardından cihazın aliminyum sırt bölgesinin ne kadar kolay çizildiği raporları ulaşmaya başlamıştı, hatta bazı müşterilerin daha kutudan çıkarıldığı halinde bu çiziklerin olduğunu söylüyorlardı.

Her ne kadar iPhone 4 ve 4S'te kullanılan cam yüzeye göre daha iyi koruma sunsa da, iPhone 5 sahipleri arkada kullanılan yumuşak metalin yıpranmalara daha dayanıksız olduğunu keşfetti.

Apple'ın Pazarlama Müdüdürü Phillip W. Schiller, bir iPhone 5 sahibinden gelen e-postayı yanıtlarken, bunu gayet doğal bulduklarını söylerken bir nevi de sorunu hasır altı etmiş oldu.

Ama normal olmayan, fabrikada daha kutulanırken çizilen iPhone'lar. Apple, üretici Foxconn firmasıyla bu sorunun üstesinden gelmeye çalışıyor. Gelen raporlara göre geçtiğimiz çarşamba gününden beri Foxconn iPhone 5 üretim hattında daha sıkı denetimler uygulamaya başladı. Böylelikle sıfır iPhone 5'lerde çiziklerin en aza indirilmesini amaçlasalar da, bu özellikle üretimde yavaşlamaya neden oluyor.

RBC Capital Markets analistleri bu yavaşlamanın şimdiden etkisini gösterdiğini, toplamda tahmini 57 milyon olan satış beklentisinin 49 milyona düştüğünü belirtiyorlar.

Okuyucu Yorumları