iPhone 6 hakkında en son dedikodular!

Bugün büyük ihtimalle tanıtılacak olan Apple'ın yeni telefonu hakkında ne biliyoruz?

iPhone 6'dan son bilgiler!

Yarınki Apple etkinliğinde iPhone 6'yla tanışma ihtimalimiz oldukça yüksek. Bugüne kadarki dedikodular ve en son sızıntılar ise nasıl bir iPhone'la tanışacağımızın ipucunu fazlasıyla veriyorlar.

Birden fazla kaynaktan gelen bilgilere göre iPhone 6, safir cam, geniş bir ekran, daha güçlü bir işlemci ve Apple'ın güncellediği mobil platformu iOS 8 ile birlikte gelecek. Sonu gelmeyen bir başka dedikodu ise iPhone 6'nın iki farklı model olarak karşımıza çıkacağı yönünde.

İki ayrı model

iPhone 6 hakkındaki dedikodular, ilk başından beri Apple'ın en azından iki yeni iPhone tanıtacağını iddia ediyorlar. Son bilgiler ise iPhone 6'nın iki ayrı model olarak karşımıza çıkacağını "doğruluyorlar".

Bununla beraber 9 Eylül'deki etkinlikte 4.7 inç'lik iPhone'un yanında 5.5 inç'lik modelin de tanıtılıp tanıtılmayacağı bilinmiyor. Bunun yanında telefonların isimleri de tam olarak bilinmiyor. Küçük boyutlu iPhone 6'nın "iPhone Mini" olarak adlandırılabileceği söyleniyor. Büyük iPhone'un adı ise son dedikodulara göre iPhone 6L olacak. Apple'ın 5.5 inç'lik modele "iPhone Air" diyeceği iddiaları da var.

Canlı yayın: iPhone 6 ve Apple'ın diğer sürprizlerini herkesten önce görün. Tıklayın, izleyin!

LTE bağlantısıyla gelebilir

LTE bağlantısıyla gelebilir

Çoklu hızlı LTE

Farklı raporlar, Apple'ın iPhone 6'ya LTE Cat6 bağlantı yeteneğini ekleyeceği konusunda birleşiyorlar. Bu eğer gerçek olursa iPhone 6, 300Mbit/s indirme hızlarına ulaşabilir. Uzmanların yeni iPhone'ların seri numaralarında yaptıkları incelemeler, telefonda Qualcomm'un modeminin kullanıldığını gösteriyor.

Bununla birlikte iPhone 6'da MDM9x35 yerine Cat4 seviyesinde, 150Mbit/s indirme hızları sunan MDM9625 yongasının kullanılma ihtimali daha yüksek.

Bir başka söylenti ise Apple'ın telefonuna NFC yongasını ekleyeceği yönünde. Bu iddialar gerçeğe dönüşürse, Apple'ın kendi mobil ödeme sistemini ortaya çıkardığına şahit olabiliriz.

Okuyucu Yorumları