iPhone 6S Plus'ı denedik!

iPhone 6S Plus'ı kısa da olsa elimize geçirme fırsatı bulduk! İşte yeni telefonun sundukları...

iPhone 6S Plus'ı denedik!

Apple, "normal" boyutlu iPhone'un yanında büyük boyutlu telefon üretmekten vazgeçmediğini dün akşam gösterdi. Firmanın "phablet"leri yok saymaması ve iPhone 6 Plus'ı yenilemiş olması gerçekten sevindirici. Peki iPhone 6S Plus nasıl bir telefon?

Tasarım

Elbette karşımızda iPhone 6S'ten büyük bir telefon var. Görünüşü ise geçen seneki modelle neredeyse tıpatıp aynı. Çerçevesinin büyük olduğunu düşündüğümüzde bu durum biraz üzücü. 3D Touch ekran için bir miktar kalınlaşan iPhone 6S Plus, 5,5 inç'lik ekranında yine 1080p çözünürlük sunuyor.

iPhone 6S Plus'ı denedik!

Seramik benzeri kavisleri ve hafifliğiyle iPhone 6S Plus, elde tutması oldukça kolay bir telefon. Ancak onun bir phablet olduğunu unutmamakta fayda var - iPhone 6S Plus'ı çoğu zaman iki elle kullanmaya hazırlıklı olun. iPhone 5S'ten 6S Plus'a geçiyorsanız, telefonun büyüklüğü sizi hayrete düşürecek. "Reachability" adlı özellik, tek elle kullanırken sizi ekranın ulaşılmaz kısımlarına ulaştırmayı amaçlasa da, o kadar çok işe yaramadığını fark edeceksiniz.

QHD çözünürlüklerin yaygınlaştığı bir dönemde 1080p ekran, bazıları için yetersiz gelebilir. Ancak iPhone'ların pil ömrünü düşündüğümüzde bu çözünürlük, yerinde bir karar gibi görünüyor.

iPhone 6S Plus'ı denedik!

3D Touch

Çözünürlük alanında olmasa da, ekranda başka geliştirmeler var. 3D Touch teknolojisi, Apple Watch ve yeni MacBook'ta olduğu gibi bastırma kuvvetinizi algılayarak yeni etkileşim olanaklarının kapısını açıyor.

iPhone 6S Plus'ı denedik!

Bu özellik sayesinde örneğin mesajları ön-izleyebiliyor, web bağlantılarına göz atabiliyor, uygulamaların simgelerine sert dokunarak, belirli işlevlere direkt geçiş yapabiliyorsunuz. Neye sert basabileceğimiz konusu gizli kaldığından, Apple'ın bu işi nasıl yöneteceğini merak ediyoruz. Ancak işlevi kullanacağınız yeri biliyorsanız, gerçekten de işe yarıyor.

Geliştirilmiş kamera

Geliştirilmiş kamera

Apple, Samsung ve Sony'nin 16MP'lik ve 23MP'lik sensörlerinin gerisinde kaldığını fark etmiş olacak ki sonunda kamera çözünürlüğünü artırmaya karar vermiş. 8MP'den 12MP'e yükselen kamera, büyük bir sıçrama kaydetmemiş gibi görünebilir ancak deklanşör hızı artık eskisinden de iyi ve fotoğraflarınız, 5,5 inç'lik ekranda pırıl pırıl görünüyor.

Yeni Live Photo işlevi, fotoğrafların yanında 1,5 saniyelik videolar kaydediyor. Fotoğraflarınıza Harry Potter dokunuşu eklemenize izin veren bu işlev, deklanşör hızını etkiliyor gibi görünmüyor, ancak fotoğraf çekerken biraz bekleyebiliyorsunuz.

iPhone 6S Plus'ı denedik!

İşlem gücü ve pil

iPhone 6S Plus, size daha iyi bir deneyim sunmak için içerisinde kayda değer değişiklikler yapıyor. iPhone 6 Plus, büyük gövdesi sayesinde daha büyük bir pile, dolayısıyla daha uzun pil ömrüne sahip. Rakiplerinin hepsini sollamasa da, yeni A9 işlemciyle birlikte daha uzun bir pil ömrü bekleyebiliriz.

A9, aynı zamanda daha göz alıcı grafikler ve daha akıllı bir deneyim anlamına geliyor. Apple, daha önce de olduğu gibi ne kadar RAM kullandığını söylemiyor. 2GB RAM söylentisi doğruysa daha iyi bir oyun deneyimi ve daha iyi bir genel performans, bizi bekliyor demektir. Kısa testimizde arayüzün daha akıcı olduğunu gördüğümüzü söyleyebiliriz.

iPhone 6S Plus'ı denedik!

İlk kararımız

iPhone 6S Plus'ın iPhone 6S satışlarını geçmesi elbette beklenmiyor ancak büyük ekranlı telefon tutkunları, 6S'i yakından incelemek isteyeceklerdir. iPhone 6S, özellikle iPhone 5S kullanıcılarına daha uzun pil ömründen, daha iyi ve büyük ekrana çok şey sunuyor.

Okuyucu Yorumları