iPhone 6S'i denedik!

iPhone 6S'i Apple etkinliğinde elimize aldık, canlı canlı denedik! İşte ilk kararımız...

iPhone 6S'i denedik!

iPhone 3GS, 4S ve 5S'in tanıtıldığı yıllar, diğer iPhone tanıtımlarına kıyasla hep sönük geçmiştir. Bunun nedeni, "S" modellerinde çok az değişiklik olması. Ancak iPhone 6S'te durum biraz farklı. iPhone 6S, hem heyecan verici geliştirmelerle geliyor, hem de oldukça iyi bir telefon. iPhone 5S gibi bir telefonda, eski tasarımda sıkışıp kaldıysanız, iPhone 6S tam size göre.

Tasarım

iPhone 6S geçen seneki iPhone 6'yla neredeyse aynı görünüyor. Seramik metal hissiyatı ve dışarıya doğru çıkıntı yapan kamera yerli yerinde. Yani iki telefonu yan yana koyduğunuzda farkı göremeyebilirsiniz. Dikkate değer tek fark, iPhone 6S'in biraz daha kalın olması. Bunun nedeninin ekranda kullanılan yeni 3D Touch teknolojisi olduğuna inanıyoruz.

iPhone 6S'i denedik!

Piyasadaki diğer telefonlarla karşılaştırdığımızda iPhone 6S'in üst düzey malzemeyle ince ve hafif bir telefon arasındaki dengeyi tutturduğunu gördük. Güçlendirilmiş 7000 serisi alüminyumun bükülme sorununu çözmek için kullanıldığı ise belli. Dolayısıyla iPhone 6S'in arka cebinizde şekil değiştirme olasılığı artık çok daha düşük.

iPhone 6S'i denedik!

Eski ekranda 3D Touch

Sıra, iPhone 6S'in en önemli değişikliği olan 3D Touch'a geldi. 3D Touch belki iPhone 6'dan iPhone 6S'e geçmenizi sağlayacak bir yenilik değil, ancak iPhone'u kullanış şeklinizi değiştirecek.

3D Touch, ekranda gördüklerinizle farklı yollarla etkileşimde bulunmanıza olanak tanıyor. Dokunma konusunda bir değişiklik yok, ancak bir simgeye veya mesaja daha sert dokunduğunuzda bir menü açılıyor. Bunu fareyle sağ tıklamaya benzetebiliriz. 3D Touch oldukça şık bir işlev, ancak gerçek potansiyeli uygulama geliştiricilerinin bir süre üzerinde çalışmalarıyla ortaya çıkacak.

Yeni dokunmatik özellikleri bir yana, iPhone 6S'in ekranı iPhone 6'nınkiyle aynı görünüyor. Belki ekran hala düşük çözünürlüklü, ancak ekranın renkleri oldukça canlı ve güzel görünüyor.

Kamera

Kamera

iPhone 6S, yıllardır beklenen geliştirmeyi yaparak 12MP'lik bir kameraya yer veriyor. Kamerayı uzunca deneme fırsatı bulamasak da, fotoğrafları yeteri kadar hızlı çektiğini ve netlik konusunda bekleneni verdiğini gördük. Time Lapse ve slow-motion gibi faydalı işlevler de sunulmaya devam ediliyor.

Yeni Live Photo işlevi, fotoğrafların yanında 1,5 saniyelik videolar kaydediyor. Bu işlev, deklanşör hızını etkiliyor gibi görünmüyor, ancak fotoğraf çekerken biraz bekleyebiliyorsunuz.

iPhone 6S'i denedik!

Yeni A9 yonga seti ve RAM

Her zaman olduğu gibi Apple, bu seneki iPhone'unda da yükseltilmiş A9 yongasına yer veriyor. A9 işlemci, daha yüksek performans ve daha uzun pil ömrü sunuyor. 64-bit mimariye sahip işlemcinin uygulamaları açıp kapamayı biraz daha hızlandıracağı düşünülüyor. Ancak bu 64-bit sistem, telefonda 4GB RAM bulunmadığı için tam anlamıyla kullanılmıyor. Apple, RAM miktarından bahsetmediği için iPhone 6S'te geçen seneki gibi 1GB RAM kullanılmış olma ihtimali yüksek.

iPhone 6S'i denedik!

İlk karar

Önceki "S" modellerine kıyasla iPhone 6S, iPhone 5S kullanıcılarının ilgisini çekecek. Apple'ın yeni telefonunu tasarımını yenilemeden sunması, bazılarımızın canını sıksa da, buna razı olan kitleler var. Yeni 3D Touch, geliştirilmiş kamera ve performans, iOS 9'la birlikte iyi bir telefon ortaya çıkarıyor. iPhone 6'nız varsa 6S'e geçmek için yeteri kadar neden bulamayabilirsiniz, ancak daha eski bir iPhone'unuz varsa veya Android'den farklı bir şey denemek istiyorsanız iPhone 6S, iyi bir seçenek.

Okuyucu Yorumları