iPhone SE'de ilk sorun!

iPhone SE piyasaya çıktı; "küçük" iPhone'un ilk sorunu gelmekte gecikmedi...

iPhone SE'de ilk sorun!

iPhone kullanıcıları, Safari web tarayıcısındaki sorunun onarılmasının ardından yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. Yalnızca iPhone SE kullanıcılarını etkilediği anlaşılan sorun, Bluetooth üzerinden telefon görüşmesi yaptığınızda ortaya çıkıyor.

iPhone SE kullanıcıları, Bluetooth üzerinden yaptıkları telefon aramalarının ses kalitesinin düşük olduğunu, seste bozulmaların ve cızırtıların oluştuğunu, karşı tarafı anlamakta zorluk çektiklerini söylüyorlar. Sorunu yaşayan kullanıcılardan bazıları, otomobiliyle olan Bluetooth bağlantısını örnek gösteriyor.

Apple'ın mobil yazılım güncellemeleri firma içerisinde sıkı testlerden geçse de bu tür sorunlar bazen final sürüme sızabiliyor. Bu da Apple'ın her güncellemeyi yeteri kadar test etmediğinin düşünülmesine yol açabiliyor.

Sorunun sadece telefon görüşmelerini etkilediği, müzik veya diğer ses iletişimini etkilemediği anlaşılıyor. Şikayetlerden sorunun belirli bir mobil sağlayıcıya özel olmadığı da çıkarılabilir.

İyi olansa Apple yetkililerinin sorunu tekrar üretmeyi başarmış ve bilgilerin Apple mühendislerine ulaştırılmış olması. Firma iOS 9.3.2'yi test için geliştiricilere yayınladığından sorun, bir sonraki güncellemeyle ortadan kalkabilir.

Okuyucu Yorumları