iPhone ve iPad İçin 6 Klavye İpucu!

Bu ipuçlarıyla iPhone ve iPad'in klavyesini daha etkili biçimde kullanabileceksiniz!

iPhone ve iPad için 6 klavye ipucu!

Apple'ın mobil cihazları, hareket halindeyken iş yapmanızı kolaylaştıracak birçok yeteneğe sahip. Şimdiye kadar akıllı eposta uygulamalarını veya görev yönetimi uygulamalarını kullanmış olabilirsiniz. Peki, iOS klavyesinde bunları yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

1. Trackpad modu için 3D Touch

iPhone 6S veya sonrasında klavyeye güçlü bastığınızda onun sanal bir trackpad'e dönüştüğünü göreceksiniz. Bu sırada parmağınızı farklı yönlere hareket ettirerek imleci taşıyabilirsiniz.

Trackpad modundan çıkmak için parmağınızı hareket ettirirken bir kez daha güçlü bastırın.

2. iPad klavyesinde kaydırın

iPad'de donanımsal 3D Touch özelliği yok ancak benzer bir trackpad modunu klavyeyi iki parmağınızla sola veya sağa doğru sürükleyerek etkinleştirebilirsiniz.

3. Metin düzenleme kısayolları

Text Replacement işlevi ile metin tabanlı kısayollarını cümlelere dönüştürebilirsiniz. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazıyorsanız bu işlevi çok faydalı bulacaksınız.

İşlevi etkinleştirmek için Settings uygulamasını açın ve General > Keyboard > Text Replacement yolunu izleyin. + düğmesine dokunarak yeni bir kısayol ekleyin. Cümleyi ve kısayolu yazın, ardından Save'e dokunun.

Şimdi klavye açıkken kısayolu yazın ve Space'e basın. Kısayolun ayarladığınız cümleye dönüştüğünü göreceksiniz.

4. Salla ve geri al

Gizli ve pek sezgisel olmayan bu işlev, telefonu veya iPad'i sertçe sallayarak son yaptığınız metin düzenlemesini geri almanızı sağlıyor.

5. Tahmini metni kapatın

iOS klavyesi otomatik düzeltmenin yanında, yazacağınızı tahmin ettiği sözcükleri gösteren QuickType adlı bir işleve daha sahip. Bu işlevi kapatmak için Settings > General > Keyboard yolunu izleyin ve Predictive seçeneğini devre dışı bırakın.

Tahmin alanını mesaj yazarken kapatmak için onu aşağıya doğru sürükleyebilirsiniz.

6. Yazmak yerine konuşun

Sessiz bir yerdeyseniz, iOS cihazınıza konuşmayı deneyebilirsiniz. İnternete bağlı değilken bile çalışan bu işlevi kullanmak için klavye açıkken mikrofon simgesine dokunun.

Okuyucu Yorumları