iPhone'u kilitleyen iMessage mesajı!

iPhone'u kolayca kilitleyen bu iMessage mesajı, interneti fena halde çalkaladı!

iPhone'u kilitleyen mesaj!

Apple'ın iMessage uygulamasında bulunan bir hatanın, iPhone'u uzaktan gönderilecek bir mesajla baştan başlatabildiği ortaya çıktı.

Bir kısmı Arapça harflerden oluşan aşağıdaki mesaj size ulaştığında, iMessage uygulaması açık olmasa bile, telefonunuz baştan başlıyor. Açığın telefonda bir başka soruna yol açıp açmadığı, şimdilik bilinmiyor.

iPhone'u kilitleyen iMessage mesajı!

Apple, yaptığı ilk açıklamada sorunu tekrarlayamadıklarını söyledi. Ancak internette yüzlerce kullanıcı, cihazlarının baştan başladığını doğruluyorlar. Şikayetini Reddit'te paylaşan JoeyTheBoey, "Jailbreak'siz bir telefonum var ve (mesaj) giriş ekranının baştan başlamasına neden oluyor. Bu sadece mesaj uygulamasında değilsem gerçekleşiyor. Ardından uygulamaya girdiğimde mesaj uyarısı görünüyor" derken, Jjc123cj takma isimli bir başka reddit kullanıcısı ise şikayetini "Bunu iPhone 6'nızda denemeyin! Kendime gönderdim ve şimdi mesaj uygulamasını ne zaman açsam, kilitleniyor (:" cümleleriyle anlattı.

Twitter'daki Apple News hesabına konuşan kıdemli Apple mühendisleri ise sorun yaşadıklarını kabul ettiler ve hatayı onarmak üzere var güçleriyle çalıştıklarını söylediler.

Okuyucu Yorumları