İşte Google'ın yeni sahibi: Alphabet

Son dönemin en büyük sürprizi: İnternet devi Google'ın artık yeni bir sahibi var!

İşte Google'ın yeni sahibi!

Google'ın CEO'su ve Sergey Brin ile birlikte kurucusu olan Larry Page, Alphabet ismini verdikleri yeni bir "ana şirketin" kuruluşunu duyurdu. Artık Google ve bağlı diğer kolları, Alphabet'in alt şirketleri olarak faaliyet gösterecek.

Durumu şu şekilde özetlemek mümkün: Google, bundan böyle Alphabet'in altında faaliyet gösteren şirketlerden biri haline geliyor. Bugüne dek Google altında faaliyet gösteren bilimsel çalışmalar kolu ya da Google Glass'ı üreten bölüm de, Google gibi, Alphabet'e bağlı diğer şirketleri oluşturacak. Kısacası Alphabet'i, büyük bir holdinge benzetmek mümkün.

Alphabet'in internet sitesi de oldukça ilginç bir adrese sahip: abc.xyz... Larry Page, bu adresten bağlantı verdiği açıklamasında, büyüyen Google'ı ve çalışmalarını doğru şekilde yönetebilmek için böyle bir yola baş vurduklarını söylüyor.

Bugüne kadar Google'da CEO'luk görevini üstlenen Larry Page, bundan böyle Alphabet CEO'su olarak görev yapacak. Sergey Brin ise, Alphabet başkanı olacak.

Alphabet'in en büyük şirketi olan Google'ın CEO koltuğuna ise, Android bölümünün başkanı olan Sundar Puchai oturacak. Puchai uzun zamandır Google'da varlığını hissettiren bir isim. Chrome'u hayata geçirdikten sonra Android bölümünün başına getirilen Sundar Puchai, başarılarını bu kez Google için tekrarlamaya çalışacak.

Alphabet'in duyurusundan hemen sonra, Google hisselerinin yüzde 5 oranında yükseldiğini de belirtmekte yarar var.

Okuyucu Yorumları