İstemeyene de Windows 10!

Microsoft, "otomatik olarak Windows 10'a yükselme" sorunu hakkında ilk kez konuştu!

İstemeyene de Windows 10!

Windows 10, 29 Temmuz tarihinden bu yana kullanıcılara kademeli olarak dağıtılıyor. Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarına ücretsiz sunulan işletim sistemi, bugün 110 milyondan fazla cihaza girmiş durumda. Ancak görünen o ki Windows 10, bazılarına kullanıcının tam rızası olmadan, kendiliğinden girivermiş.

Microsoft tarafındaki bir hata, bazı kullanıcıların Windows 10 güncellemesini "otomatik" olarak almasına neden oldu. Bu şekilde işletim sistemini "istemeden" Windows 10'a güncelleyen kullanıcıların sayısı bilinmiyor, ancak birden fazla oldukları kesin. Ars Technica'dan Peter Bright, sorunu bizzat yaşadığını, isteğe bağlı "Windows 10'a Yükseltin" seçeneğinin Windows Update'te varsayılan olarak işaretli olduğunu gördüğünü söylüyor. Bu durumda kullanıcı, özellikle İsteğe Bağlı Güncellemeler sekmesine gidip işareti kaldırmazsa Windows 10 yükseltme işlemi, devreye giriyor.

İstemeyene de Windows 10!

Ancak bu durum, Windows 10 kurulumundan geri dönülmeyeceği anlamına gelmiyor - kurulum, geri dönülmesi mümkün olan birden fazla adımdan oluşuyor. Bununla birlikte bazı kullanıcılar, geri dönemeyeceklerini sanıp, işletim sistemini yüklemiş bulunuyorlar.

Microsoft ise yaşananların şanssız bir hata sonucunda olduğunu yaptığı bir açıklamayla doğruladı. Firma, Windows 10 güncellemesinin varsayılan olarak seçili olmasının bir hata olduğunu ve bu hatayı düzelttiklerini söylüyor.

Dolayısıyla Windows 10 güncellemesini artık varsayılan olarak seçili görmemeniz gerekiyor. Yine de onarımı almamış olma ihtimalinize karşın Windows Update'i bir süre dikkatle kullanmanızda fayda var.

Okuyucu Yorumları