Kablosuzda ışık hızı dönemi!

Yüksek hızlı kablosuz veri aktarımı için sonunda resmi onay da çıktı! Tüm detaylar içeride...

Kablosuzda ışık hızı dönemi!

Wi-Fi Alliance bugünden itibaren resmi olarak 802.11ac uyumlu cihazlara sertifika vereceğini duyurdu. Bu yeni standart 5GHz bandında çalışıyor ve kablosuz veri aktarım hızını saniyede 1Gb'a çıkarıyor.

Geçtiğimiz ay resmi olarak olmasa da üreticiler tarafından desteklenmeye başlayan bu yüksek hızlı kablosuz veri transfer standardı ilk ürünlerini 2012 Mayısında vermişti, ancak bu ürünler o zamandan beri Wi-Fi Alliance tarafından onaylanmış değildi. Ancak bugün itibariyle bu ürünler kutularının üzerine bu logoyu koyabilecekler!

Kurumdan yapılan açıklamaya göre logoyu almak isteyen ürünlerin testleri belli bazı merkezlerde sekiz farklı referans tasarımıyla karşılaştırılarak yapılacak ve bu ürünlerle sorunsuz çalışan cihazlar bu logoyu taşıma hakkına sahip olacaklar. 802.11ac standardı 5GHz bandını kullandığı için performansı çok yüksek. Şu anda kullandığımız klasik kablosuz iletişim noktaları 2.4GHz bandında çalışıyorlar ve bu bantta çalışan çok fazla ürün olduğu için sinyal kirliliğinde dolayı yüksek performanslı veri transferi mümkün olmuyor.

Okuyucu Yorumları