iPhone 6S'inden ve ana ekran tuşundan vazgeçemeyen kahraman

iPhone 6S'inden ve fiziksel ana ekran tuşundan vazgeçemeyen bir kahramanımız var: Kaptan Amerika...

iPhone 6S'inden vazgeçemeyen kahraman

Görünene göre cep telefonlarında fiziksel tuşların varlığını seven ve özleyen kişiler, artık önemli bir destekçiye sahip: Kaptan Amerika...

Kaptan Amerika'yı canlandıran Chris Evans’ın Collider ile Netflix’in The Gray Man casus filminin basın turu sırasında yaptığı bir röportajda söylediğine göre, yeni bir telefonla birkaç hafta geçirmeyi denese bile, kısa süre sonra eski iPhone 6S’ine ve ana ekran tuşuna geri dönüyor.

Apple, iPhone 7 ile beraber fiziksel tuşu geri bildirimli bir daire ile değiştirmişti ve sonrasında iPhone X ile beraber tamamen ortadan kaldırmıştı.

Evans’ın yeni telefonu hakkındaki diğer büyük şikayeti ise çok ağır olmasıydı. Büyük telefonlarla sorun yaşayan pek çok kişi gibi aktör de rahatsız bir şekilde serçe parmağı ile telefonu dengede tutmak zorunda kaldığını ve yenilenen iPhone SE (2022)’nin daha iyi bir seçenek olmadığını söylüyor.

Collider’ın bildirdiğine göre Evans, yeni telefonunun bir iPhone 12 modeli olduğunu doğruladı. Röportajda, geçtiğimiz yıl Apple tarafından satışı durdurulan ancak diğer mağazalarda satışı devam eden bu telefonu Evans’ın nereden aldığı açıklanmadı.

Ancak Apple ana ekran tuşu geri getirmeyi planlıyor gibi gözükmüyor. Şimdilik bu tuşun kendisini geri getirmek mümkün olmasa da, ekrana sanal bir tuş koyan çeşitli yazılım çözümleri özlemi gidermeye yardımcı olabilir.