Kar fırtınası ve çığ tehlikesi nedeniyle kapatılmıştı, korkulan olmadı

Kaliforniya'nın ünlü Yosemite Parkı, çığ endişesi ve kar fırtınası nedeniyle kapanmasının ve ziyaretçilerin apar topar dışarı alınmasının ardından tekrar ziyaretçilere açıldı.

Kar fırtınası ve çığ tehlikesi nedeniyle kapatılmıştı, korkulan olmadı

Kaliforniya’daki Yosemite Ulusal Parkı, geçtiğimiz ayın sonlarında apar topar bir şekilde, geçici olarak kapatıldıktan sonra halka yeniden açıldı. ABD Ulusal Parkı, Badger Geçidi’ni 2 metreden fazla karla kaplı bırakacağı tahmin edilen bir fırtına tehdidi sebebiyle 29 Şubat’ta kapatıldı ve ziyaretçilere bu bölgeden uzak durmaları söylendi.

Park o sırada Instagram’da yaptığı bir paylaşımda “Yosemite Ulusal Parkı büyük bir kış fırtınası nedeniyle bu gece yarısından itibaren kapatılacak” dedi ve devam etti: “Park en azından Pazar günü öğle saatine kadar (muhtemelen daha fazla) kapalı kalacak. Şu anda parkta bulunan ziyaretçilerin mümkün olan en kısa sürede ve en geç yarın öğlene kadar ayrılmaları gerekiyor.”

Park, hafta sonu yağan taze kardan sonra oluşabilecek çığlardan endişe duyuyordu. Park hizmetleri, Pazar günü Yosemite’nin kısmen tekrar halka açılacağını duyurdu.

Ulusal Park Hizmetleri, Instagram üzerinde yaptığı bir güncellemede, Yosemite’nin kısmen halka açılacağını ve ziyaretçilerin belirli anayollardan parka girebileceklerini söyledi. Big Oak Flat Road, Badger Pass Road ve kayak alanı ile Hetch Hetchy Road gibi bazı bölgeler ise koşullar izin verdiği durumda kısa bir süre sonra yeniden açılacak. Ancak, kar yağışı nedeniyle ziyaretçilere lastik zincirlerinin gerekli olabileceği belirtiliyor.