Katlanabilir bir iPhone'u ne zaman göreceğiz? Artık tahmini bir tarihimiz var...

Apple'ın uzun zamandır dedikodusu yapılan katlanabilir iPhone'u ne zaman gerçeğe dönüşecek? Kesin tarihi kimse bilmiyor ama en azından artık bir tahminimiz var.

Katlanabilir bir iPhone'u ne zaman göreceğiz? Artık tahmini bir tarihimiz var...

Katlanabilir bir iPhone söylentileri yıllardır internette dolaşıyor, ancak Apple’ın ilk katlanabilir iPhone’u henüz piyasaya sürülmedi ve patentlerdeki taslaklar dışında bu telefona ait herhangi bir görsel bile görmedik. Ancak son sızıntıların, bu katlanabilir cihazın 2026’da piyasaya sürülebileceğini öne sürmesiyle beraber bu durum göreceli olarak yakın zamanda değişebilir.

MacRumors tarafından bildirildiğine göre, Kore web sitesi The Elec, Apple’ın ilk katlanabilir cihazının 2026 veya 2027’de beklendiğini söylüyor. Site, Apple’ın katlanabilir cihazının 7-8 inç civarında bir ekrana sahip olacağını ve bunun da onu 7,6 inçlik Samsung Galaxy Z Fold 5 ile rekabet edebilecek seviyeye getireceğini ekliyor. Elbette böyle büyük bir ekran, Apple'ın katlanabilir cihazın daha küçük Samsung Galaxy Z Flip 5 gibi kapaklı telefon tasarımı yerine muhtemelen Samsung Galaxy Z Fold serisi gibi kitap tarzı bir tasarıma sahip olacağı anlamına da geliyor.

İlginç bir şekilde The Elec, bahsi geçen cihazın katlanabilir bir iPhone mu yoksa katlanabilir bir iPad mi olacağının bu aşamada belirsiz olduğunu belirtiyor. Eğer bir iPad sunulursa, iPad mini serisinin yerini alabilir ancak sitede belirtildiği gibi Apple’ın aktif olarak OLED ekranlı bir iPad mini geliştirdiği de düşünülüyor.

Hem Samsung Display hem de LG Display’in geçtiğimiz yıldan bu yana Apple’a 7 inç ve 8 inç ekran örnekleri gönderdiği bir süredir konuşuluyor. Samsung Display'in, Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip serileri için ekran geliştirme konusunda geliştirdiği deneyim nedeniyle muhtemelen birincil ekran tedarikçisi olması bekleniyor.

Ancak bu bilgiler henüz başlangıç niteliğinde ve her şey değişebilir. Bu nedenle şimdilik Apple’ın 2026 veya 2027’de katlanabilir bir ürün sunacağı kesin bir şekilde söylenemez ama bu olasılığın yavaş bir şekilde güçlendiğini de göz ardı etmemekte fayda var.