Kendi yazı tipini kullanmaya başladı: Spotify, yeni güncelleme ile bu kez gözlere hitap ediyor

Spotify artık dışarıdan başka fontlar kullanmak yerine, kendine has orijinal bir font oluşturdu. Artık font dünyasında, Star Wars filmlerinde veya Call of Duty oyunlarında olduğu gibi, bir de Spotify fontu var.

Spotify, yeni güncelleme ile bu kez gözlere hitap ediyor

Spotify'ın son güncellemesi, kulaklarınızdan ziyade gözlerinize hitap edecek değişikliklerle geldi.

Spotify'ın yeni yazı tipi Spotify Mix, yeni güncelleme ile beraber yayına girdi. Spotify'ın uygulama ve masaüstü deneyimlerinde kullandığı Circular yazı karakteri varyantının yerini artık Spotify Mix alıyor.

Spotify'ın küresel marka tasarım başkanı Rasmus Wängelin'e göre yeni fonta verilen bu "mix" ismi ses kültürünün yıllar içinde dinamik ve gelişen doğasına bir saygı duruşu niteliğinde.

Spotify Mix, Berlin merkezli tasarım şirketi Dinamo Typefaces ile işbirliği içinde geliştirildi. Wängelin, yeni yazı tipinin, çeşitli yazı tipi stillerinden öğelerin birleştirilmesinden doğduğunu ve "kelimenin tam anlamıyla bir remiks" olduğunun altını çiziyor.

Yeni yazı tipi, yeni karakter, yeni imaj

Bu arada sadece uygulama içindeki metinler değil, Spotify'ın logosu da bu yeni fontla değiştirilecek ve güncellenecek.

Latin tabanlı alfabeye sahip diller ve Vietnamca yazılı içerikler, önümüzdeki haftalarda kademeli olarak kullanıma sunulacak olan Spotify Mix'i ilk kullananlar olacak.