Kodak patentlerine sürpriz talipler var

Birbirlerini pek sevmeyen Microsoft ve Apple, aynı amaç için bakın nasıl dost oldu...

İki düşman bir arada!

Kodak, Ocak ayında iflastan korunma başvurusunda bulunmuş ve fotoğraf işinde kesintilere gitmişti. Şirketin finansal durumunu kurtarma planları arasında sahip olduğu patentleri satmak da bulunuyordu. Şimdi ise bu patentlere beklenmedik iki şirketin talip olacağı ortaya çıktı.

Wall Street Journal'ın ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberine göre Microsoft ve Apple, Kodak patenlerine talip olacak şirketler arasında bulunuyor. İkilinin patent birleştirme firması Intellectual Ventures Management altında bir araya geldiği söyleniyor. Kodak patentleri için başvuracak olan diğer grup ise bir patent birleştirme firması olan RPX Corp. altında toplanıyor ve Google, Samsung, LG ve HTC'den oluşuyor.

Açık artırma 8 Ağustos tarihinde başlayacak. Rapora göre bu şirketler dışındaki şirketler de açık artırmaya katılabilecek. 2 grup olarak satılacak olan Kodak patentlerinin bir grubunda dijital yakalama yazılımı ve teknolojisi konu alınırken, diğer patentlerde görselleri depoplama ve analiz etme konusu ele alınıyor. Tüm bu patentlerin toplamda 2.6 milyar dolar edebileceği söyleniyor.

Okuyucu Yorumları