Kontrast canavarı yeni nesil LCD TV'ler

Plazma TV'lerin kontrast konusundaki rakipsizliği, yeni Sony LCD TV'lerle birlikte tarihe karışacak.

Plazmadan bile siyah

LCD TV'ler plazma TV'lere oranla çok daha başarılı bir satış grafiği yakalamış olsa da, plazma TV'lerin kontrast konusundaki rakipsizliği herkes tarafından kabul ediliyor. Ancak Sony'nin yeni nesil Bravia XBR8 serisi LCD TV'leri, plazmanın bu egemenliğini yıkmak için hazır.

LED arka aydınlatma teknolojisini kullanan XBR8 serisi, bu sayede görüntüdeki siyah alanların gerçekte olduğu kadar siyah görünmesini mümkün hale getiriyor. Geleneksel LCD TV'lerde her zaman yanan arka aydınlatmanın aksine, LED aydınlatmada ışık ayrı ayrı bölgeler için ayrı ayrı kontrol edilebiliyor. Böylece siyah alanların gösterimi sırasında arkadan gelen ışık rengin tonunu açmıyor.

LED arka aydınlatma her ne kadar yeni bir fikir olmasa da, Sony'nin Triluminos adını verdiği bu teknik bazı şeyleri gerçekten değiştirebilir. Geçtiğimiz günlerde, yine Sony tarafından yapılan özel bir demo ile XBR8 serisinin plazmalardan daha iyi kontrasta sahip olduğu gözler önüne serildi. Pioneer plazma TV ile yan yana koyulan XBR8, kontrast konusunda rakibinden biraz daha başarılı gibi göründü. Bu demo her ne kadar Sony tarafından organize edilmiş de olsa, LCD TV'lerin kat ettiği yolu görmemiz açısından önemli ipuçları veriyor.

Bravia XBR8 serisinin 46 ve 55 inç'lik boyutlarda piyasaya sürüleceği açıklandı. Sonbahar aylarında kullanıcılara ulaşması beklenen yeni Bravia'lar hakkında herhangi bir fiyat açıklaması ise yapılmış değil.

Okuyucu Yorumları