Korkutan uyarı: Binlerce kripto para birimi piyasadan silinebilir

Kripto para piyasası için korkutan tahmin: Binlerde “çöp” kripto para birimi bir anda piyasadan silinebilir.

Binlerce kripto para piyasadan silinebilir

Son aylarda kripto para piyasası büyük bir durgunluğa girmiş durumda. Bitcoin ve onu takiben diğer çok sayıda kripto para birimi değer kaybederken, yatırımcılar da kan ağlıyor. Risk almayı sevenler ise, Short pozisyonlar alarak elindeki kıymeti artırmaya devam ederken, CNBC’de yayınlanan habere göre kripto para piyasası bir büyük çöküş daha yaşayabilir.

Web3 Vakfı CEO’su Bertnard Perez, geçtiğimiz hafta İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda CNBC’ye bir demeç verdi. Röportajda verilen bilgilere göre, kripto para piyasasında pek çok kripto para birimi çökmek üzere.

Şu an 19 binden fazla kripto para birimi olduğunu söyleyen Bertnard, bunların pek çoğunun çok yakında piyasadan silineceğini söylüyor. Bu nedenler bu para birimlerine yatırımları bulunan insanların büyük paralar kaybedebileceğine işaret eden Bertnard, durumun endişe verici olduğunu açıkladı.

Daha önce Guggenheim Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd da benzeri sözleri söylemiş ve kripto paraların pek çoğunun “çöp” olduğunu, ancak Bitcoin ve Etherium’un hayatta kalacağını ifade etmişti. Bertnard’ın ifadesi de bu vahamet tablosunu destekler nitelikte.

Bircoin kasım ayında yüzde 50’den fazla değer kaybederken, birçok dijital para birimi de tüm zamanların en yüksek seviyelerinden keskin bir şekilde düşmüştü. Önümüzdeki süreçte bunların hangileri çıkar, hangileri batar hep birlikte göreceğiz. Ancak yatırımınızın sağlam pabuçta olmadığını düşünüyorsanız, varlıklarınızı kontrol etmenizde fayda var...