Kumanda devrimi: Bir çift pille ömür geçecek

Artık uzaktan kumandanıza bir çift pil takacak ve ömür boyu değiştirmeyeceksiniz. Nasıl mı?

Bu da kumanda devrimi!

Küresel ısınma ve azalan enerji kaynakları pek çok firmayı daha çevre dostu teknolojiler üretmek için harekete geçirdi. Otomotiv'den bilgisayarlara kadar farklı alanlarda bunun başarılı uygulamalarını da görüyoruz. Ve nihayet oturduğunuz yerden, üstelik televizyon seyrederken küresel ısınma ile mücadele etmenin de yolu bulundu. Tek yapmanız gereken var olan uzaktan kumandanızı, yeni geliştirilen bir model ile değiştirmek.

Sadece bir uzaktan kumanda ile çevreye nasıl daha az zarar verileceğini merak ediyor olabilirsiniz. Bugün evlerde tek bir kumanda olmadığını hatırlatalım. Televizyon, dijital platform veya uydu alıcısı, DVD oynatıcı veya müzik setini de düşününce ortalama olarak evlerde 2 ile 4 arası kumanda olduğunu ve bunların genellikle çift pil ile çalıştığını varsayabiliriz. Ortalama olarak bir uzaktan kumandanın pilinin de yılda bir kez değiştirdiğinizi hesaba katarak bu hesabı dünya çapında genişletirseniz, her yıl sadece uzaktan kumandanlardan çıkan 8 milyar civarı bitmiş AA veya AAA pilin çöpe atıldığını görebilirsiniz.

Yeni geliştirilen uzaktan kumanda, bir çift lithuim ion pil ile cihazın ömür boyu dayanmasını sağlayacak bir teknoloji kullanıyor. Teknolojinin sırrı ise yaygın olarak kullanılan kızıl ötesi destekli kumandaların kontrol ünitelerinin düşük kuvvette radyo sinyali kullanması. Bakalım Sony, Samsung veya Philips gibi üreticiler bu yeni kumandalara ilgi gösterecekler mi?

Okuyucu Yorumları