Apple'ın sır gibi sakladığı karma gerçeklik başlığı, şirket yöneticilerini bile ikna edebilmiş değil

Apple’ın uzun zamandır beklenen karma gerçeklik başlığının resmi olarak duyurulmasına bir aydan az bir süre kaldı. Fakat söylenenlere göre, cihaz şirket içinde bile tartışmalara konu olmaya devam ediyor.

Apple'ın sır cihazı, şirket yöneticilerini bile ikna edebilmiş değil

Bloomberg’in, isimsiz kaynaklara dayanarak yayımladığı rapora göre, “Reality” adını kullanması beklenen karma gerçeklik başlığının üretiminden sorumlu olan takıma, Apple CEO’su Tim Cook pek fazla müdahil olmamış. Cook'un daha çok geri planda durduğu belirtilirken, bu durum eski CEO Steve Jobs’un cihazların üretiminde aktif rol alması ile karşılaştırılıyor. Ayrıca raporda, Apple yöneticilerinin başlığın başarılı olacağı konusunda oldukça şüpheli olduklarından bahsediliyor.

Öte yandan söylenenlere göre, Apple'ın başlığında milyonlarca uygulama, geliştiricilerin yapacağı ufak güncellemelerle birlikte üç boyutlu arayüzde çalışabilecek. Bunlara, Apple’ın kendi Safari web tarayıcısı, e-posta, FaceTime ve Apple TV gibi uygulamaları da dahil. İddiaya göre, başlığı taktığımızda çöl veya gökyüzü gibi sanal bir mekanda Apple TV uygulamasında filmleri ve dizileri izleyebileceğiz.

Ayrıca Apple, başlıkla fotoğraf çekme imkanı sunacak bir kamera uygulaması üzerinde de çalışıyor olabilir. Aynı zamanda, egzersiz yaparken ekranda sanal bir eğitmenin bulunduğu fitness ve meditasyon uygulamaları üzerinde de çalışılıyor. Söylenenlere göre, oyunlar da cihaz için önemli bir uygulama kategorisi olacak. Oyunun hikayesine göre, başlık sahipleri aynı anda birden fazla uygulamayı ekranda çalıştırabilecek.

Bu başlık, Apple’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük donanım lansmanlarından biri olmaya aday gözüküyor. Fakat cihaz söylentilerde olduğu gibi 4.000 dolar veya daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olursa, Apple için en riskli lansmanlardan biri olacağı da kesin. Ayrıca yöneticilerin bile ürüncen umutlu olmadığının konuşulması, lansman öncesinde pek de iyi bir reklam olmayacaktır.

Apple’ın, başlığı 5 Haziranda düzenlenecek WWDC geliştiriciler konferansında duyurması bekleniyor.