LeEco CEO'sunun Maaşı: Yılda Sadece 15 Sent!

Bir zamanların gelecek vadeden telefon üreticisinin CEO'su, inanması güç bir karara imzasını attı!

CEO'nun maaşı "kuşa döndü"

Filmlerden akıllı telefonlara ve hatta elektrikli araçlara kadar birçok alanda yatırımı bulunmasına rağmen LeEco yine de çoğu kişi tarafından bilinen bir marka değil. Geçtiğimiz dönemde ABD'de bir genişleme hamlesi sağlayan firma hedeflerini yakalayamadan küçülme kararı adı. Firmanın CEO'su Jia Yueting tarafından yapılan açıklamaya göre firmanın yaptığı harcamalarda bir kısıtlamaya gidilecek.

LeEco aslında dikkatimizi düşük fiyatlı ve buna rağmen son derece gelişmiş özelliklere sahip akıllı telefon modeller üretmeye olan ilgisiyle çekti. Bu yaklaşımından vazgeçmeyen firma düşük bütçeli ve kaliteli akıllı telefon pazarının öne çıkan üreticilerinden olmayı başardı. Xiaomi ve OnePlus gibi benzer firmaların aksine LeEco'nun bu alanda her zaman daha iddialı oldu. Eletrikli otonom araç için de bir konsepti görücüye çıkaran firma, genel merkezini de Silikon Vadisi'ne taşıdı ve ayrıca Vizio'yu 2 milyar dolara satın aldı.

Bütün bu önemli gelişmelere rağmen, CEO Yueting, LeEco'nun finansal sıkıntılar içerisinde olduğunu duyurdu. Firmayı 2002 yılında kuran LeEco, konuyla ilgili yaptığı açıklamada firmanın biraz kör bir biçimde ileriye doğru hamlelerde bulunduğunu ifade etti. Küresel stratejileri açısından çok fazla genişlediklerini ve iş ölçeklerini çok fazla büyüttüklerini belirten Yueting, bunun için sahip oldukları kapitalin ve kaynakların yeterli olmadığını ifade etti.

Yueting ayrıca bu şartlar altında yıllık maaşını da 15 sent'le sınırlayacağını belirterek dikkat çekici bir jestte bulundu. Diğer yandan CEO'nun mevcut kişisel varlıklarının kendisine fazlasıyla yeteceğini de söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları