Lenovo yeni akıllı cihazlarını IFA 2017'de tanıttı

Lenovo'nun yeni akıllı cihazları hem tasarım hem de geleceği şekillendiren yenilikçi teknolojiler açısından öne çıkıyor.

Lenovo'nun IFA 2017 çıkartması başladı!

CHIP Online olarak Berlin'den, teknolojinin kalbinin attığı IFA 2017 fuarından en son gelişmeleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Fuarın en ilgi çekici firmalarından biri olan Lenovo yeni Lenovo Explorer, Amazon Alexa ve Yoga 920 gibi en yeni ürünlerini özel bir lansman çerçevesinde tanıttı. Önümüzdeki günlerde test merkezimize ağırlayacağımız bu yeni modelleri ve işlevlerini kısaca değerlendirelim.

Yoga 920 ile yapay zeka kaliteli tasarım ve performans

Yoga 920 ile yapay zeka kaliteli tasarım ve performans

Bilgisayarınız yapay zeka sayesinde artık ihtiyaçlarınızı önceden tahmin edebilir ve sizinle çeşitli şekillerde etkileşime geçebilir. Yoga 920, yeni akıllı kaleminin işlevselliği, uzaktan ses tanıma, sanal ya da artırılmış gerçeklik seçenekleri, biyometrik güvenlik ve diğer araçlar ile daha akıllı bir dizüstü bilgisayarı sizlere sunuyor.

4 metre uzaklığa kadar ses komutlarını tanıyabilen Yoga 920 ile yalnızca sesli komutlar kullanarak online alışveriş ve web'de arama yapabiliyor, e-posta gönderebiliyor, istediğiniz uygulamayı başlatabiliyor ve daha birçok özelliği yalnızca konuşarak aktif hale geçirebilirsiniz. Intel®'in en yeni 8inci Gen ™ Dört Çekirdekli i7 işlemcisi, Windows® 10 OS, 13.9 inçlik çerçevesiz 4K IPS dokunmatik ekranı ile performans ve işlevselliği birleştiren bilgisayar sadece 1,37 kg'lık hafifliği ile de kolay taşınabilirlik sağlıyor.

Özel menteşe tasarımı sayesine istediğiniz anda bir tablete dönüşebilen Yoga 920 özellikle Windows deneyimini gittiği her yerde yaşamak isteyen, aynı zamanda yanında hem şık bir laptop, hem de hafif ve işlevsel, hem tüketim hem üretim odaklı bir tablet taşımak isteyen kullanıcıları hedefliyor.

Artırılmış gerçekliğe pratik ve kaliteli bir çözüm

Artırılmış gerçekliğe pratik ve kaliteli bir çözüm

Lenovo Explorer adını verdiği artırılmış gerçeklik gözlüğü ile bambaşka bir bilgisayar deneyimi sunan, Microsoft ile beraber birçok VR ürünü geliştiren Lenovo, oyunun kurallarını değiştirmeyi planlıyor.

Sadece bir kablo ile bilgisayarınıza bağlayabileceğiniz ve aklınıza gelen her şeyi yapabileceğiniz Lenovo Explorer bu aşamada firmanın ilk atılımı. Bilgisayarınızın doğal ve aynı zamanda ekonomik bir uzantısı olarak tasarlanan Lenovo Explorer ile Microsoft Office paketine erişebilir, sanal gerçeklik (VR) oyunları oynayabilir, 360 derecelik ya da 4K çözünürlükteki videolarla bilgisayar deneyiminizi geliştirebilirsiniz.

Alexa ile tabletlerimiz de artık daha akıllı

Alexa ile tabletlerimiz de artık daha akıllı

Amazon Alexa ile tabletlerimiz de artık daha akıllı. Aile odaklı Tab 4 Serisi, Alexa tarafından güçlendirilen Ana Asistan Paketi sayesinde daha da çok yönlü hale gelmiş. Alexa sayesinde haberler, hava durumu gibi bilgilere sesli komutlarla ulaşabiliyor veya takviminizi yönetebiliyorsunuz.

Sadece sesinizle çevrimiçi alışveriş yapmak, bir şarkıyı dinlemek veya akıllı evinizi kontrol etmek için Alexa'yı kullanabiliyor ve sadece 320 gramlık bu hafif tableti gittiğiniz her yere götürebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları