Kamerası değiştirilebilen telefon: Xiaomi'den sıra dışı bir Xiaomi 12S Ultra konsepti

Xiaomi, değiştirilebilir lensli bir Xiaomi 12S Ultra konseptini tanıttı. Böylece kamerası değiştirilebilir telefonlar için kapı aralanmış olabilir.

Xiaomi'den sıra dışı bir Xiaomi 12S Ultra konsepti

Xiaomi, Temmuz ayında piyasaya çıkan ve ünlü kamera üreticisi Leica ile ortaklıkla üretilen 12S Ultra'nın yeni bir konsept versiyonunu tanıttı. "Xiaomi 12S Ultra Konsept Telefon" olarak adlandırılan konsept, orijinalinden sadece bir değil iki adet, 1 inçlik 50,3 megapiksel kamera sensörüne sahip olmasıyla farklılık gösteriyor. Birinci kamera telefonun arkasında, ikincisi ise yine cihazın arka tarafında, ortada yer alıyor.

Bu ikinci sensör, tüm Leica M serisi lenslere monte edilebilecek ve bunlarla tam uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. Sensörün kendisi, standart değiştirilebilir lensli kameralarda görülen açıklığa sahip olmak yerine, bir safir camın altına yerleştirilmiş durumda. Ancak lens yuvası doğrudan telefona bağlı değil. Lens yerine oturtulmadan önce bir adaptörün takılmasını gerektiriyor.

Yeni konseptin bir de videosu yayınlandı:

12S Ultra'nın Concept varyantının kitlesel pazara sürülüp sürülmeyeceği doğrulanmadı. Ancak eğer sürülürse, temel modelden önemli ölçüde daha pahalıya mal olacağı kesin gibi görünüyor.