Ünlü F1 pilotu Lewis Hamilton'ın, Top Gun: Maverick’te rol almanın eşiğinden döndüğü ortaya çıktı

7 kez F1 dünya şampiyonu Lewis Hamilton, Vanity Fair’in eylül sayısı için verdiği röportajda, Top Gun: Maverick’te oynamayı nasıl kaçırdığını anlattı.

Top Gun: Maverick'te oynamanın eşiğinden dönmüş

Formula 1 sürücüsü olmak için birinci sınıf bir sürücü olmak yetmiyor. Bunun yanı sıra yoğun bir fiziksel uygunluk ve yüksek beceri seviyesi de şart. F1 sürücüleri, sporun doğasında bulunan aşırı tehlike bir yana, yüksek g-kuvvetleri ve yakıcı sıcaklar ile de mücadele ediyor. Yüksek adrenalin ve stres seviyesine karşın yatkınlık gösterebilmek bu işin önemli bir parçasıyken, bu saydıklarımız kısa bir süre önce beyaz perdede boy gösteren Top Gun: Maverick ile de oldukça uyumlu aslında.

Peki, bunu neden söylüyoruz? Zira ünlü Mercedes F1 pilotu Lewis Hamilton'ın, az kalsın Top Gun: Maverick’te rol alacağı ortaya çıktı.

Vanity Fair’İn eylül kapak yıldızı olacak olan 7 kez F1 Dünya Şampiyonu Hamilton, dergiye verdiği röportaj sırasında kendisine Top Gun: Maverick’ten teklif geldiğini anlatırken, maalesef filmin çekimleri Formula 1 sezonuna sonuna denk geldiği için bu teklifi geri çevirmek zorunda kalmış.

Röportajda, ilk Top Gun filmini izledikten sonra çocukken bir savaş pilotu olmak istediğini söyleyen Hamilton, Tom Cruise ile arkadaşlığının Edge of Tomorrow setini ziyaret ettikten sonra başladığını söylüyor. Hamilton, Top Gun’ın ikincisinin çekileceğini duyduğunda kendi kendine, “Aman Tanrım, Cruise’a sormalıyım, rolü umurumda bile değil, filmde temizlikçi bile olurum,” dediğini anlatırken, kendisine önerilen rolün daha havalı olduğunu da ifade ediyor.

Lewis Hamilton’ın oyunculuk kariyeri başlamamış olsa da setlere olan hayranlığı bitmiş değil. Haklarını Apple Studios’un aldığı ve yapımcılığını Lewis Hamilton’ın yapacağı, Formula 1 isimli filmde Brad Pitt ile çalışacak olan Hamilton, filmde rol almayacak. Bir yarış arabası sürücüsü olarak bir yarış arabası sürücüsünü oynamanın çok klişe olacağını söyleyen Hamilton’ı, belki bir sonraki Top Gun filminde görebiliriz...