LG 42LM670S HD TV testte!

Çok da "uçuk" olmayan bir fiyata 3D, kablosuz bağlantı, fazlası. Peki ama LG'nin TV'si ne kadar iyi?

LG 42LM670S testte!

Son dönemlerde ortalık 3D - akıllı TV'lerden geçilmiyor. Hemen her fiyat diliminde sayısız alternatif bulmak mümkün. Bu TV'lerden biri de, LG'nin LG 42LM670S'i. 42 inç'lik bu TV test merkezimize konuk oldu; biz de onu tüm detaylarıyla test ettik.

Televizyonların çoğunda bütünleşik medya oynatıcısı, USB arabirimiyle bağlı depolama aygıtlarındaki çoğu dosya türünü oynatabiliyor. Ağ üzerindense, genellikle çok daha az dosya türü destekleniyor. LG'nin 42 inç televizyonuyla bu durum değişiyor: İster Ethernet kablosu, ister kablosuz bağlantı aracılığıyla bağlanılan ağlar üzerindeki neredeyse tüm video (HD dahil olmak üzere) ve ses dosyalarını oynatabiliyor. Televizyon ayrıca, WiFi Screen-Share teknolojisi sayesinde, bir kablosuz görüntüleme terminali (WiDi) aracılığıyla dizüstü bilgisayarlarla kablosuz bağlantı kurabiliyor.

Çok iyi görüntü

Televizyonda bulunan dört TV alıcısından (analog ve dijital kablo; Freeview ve dijital uydu) elde edilen görüntü kalitesini, standart çözünürlüklü kanallarda bazen hareket bulanıklığı görülse de, genel olarak beğendik. HD kalitesindeki (720p ve 1080i) televizyon kanallarındaysa eleştirecek hiçbir şey yok: Edge LED arkadan aydınlatmalı 42 inç ekranın sunduğu görüntü daima güzel, kesin ve akıcı.

Görüntü kalitesi

Görüntü kalitesi

DVD filmlerde renkler temiz, görüntü keskin görünüyor. Ancak karanlık sahnelerde ancak sıradan bir görüntü kalitesi elde edilebiliyor. Blu-ray disklerde bile karanlık sekanslarda görüntü detayları kaybolabiliyor ama bu eleştireceğimiz tek nokta. Bunun dışında HD filmlerde hiçbir sorun yok: Renkler harika, görüntü keskin.

LG TV'de üç boyutlu görüntü için pasif polarizasyon teknolojisi kullanılmış. Pratik kullanımda, yüzde 7,6'lık ölçümün ima ettiğinden çok daha az parazit ve gölgelenmeyle karşılaştık: Sadece çok yüksek karşıtlık oranlarında arada bir. televizyonun 3D modunda full HD çözünürlük sunmaması günlük kullanımı pek etkilemiyor; saç gibi ince detaylar dahi açık seçik görülebiliyor. Televizyonla birlikte dört adet üç boyutlu polarize gözlük ve gözlük kullananlar için bir adet takılabilir gözlük de geliyor.

Ses kalitesi ve diğerleri

Ses kalitesi ve diğerleri

Televizyonun hoparlörleri aşağıya doğru bakıyor. Bu nedenle altında sert bir yüzey varsa, seste patlamalar oluşabiliyor. Bu sorun yumuşak bir zeminle, örneğin bir battaniyeyle çözülebilir ama bu çözümün her göz zevkine uygun olmayacağı da açık.

LG'nin Magic Motion Remote uzaktan kumandası hareketleri, dolayısıyla da işaretleri algılayabiliyor. Bu sürümde yer alan kumandada kaydırma tekerleği de bulunuyor. Böylece televizyonun SmartTV portalında çok rahat dolaşılabiliyor. SmartTV ortamı dışındaki menülerde Magic uzaktan kumandaya göre ayarlanmış. Magic uzaktan kumanda dışında iyi yapılandırılmış bir normal kumanda da bulunuyor.

Akıllı TV demişken: LG, Philips, Sharp ve Loewe güçlerini birleştirerek SmartTV-Alliance'ı kurdu. Sunulan uygulamalar gayet güzel yapılandırılmış; bol seçenek sunuluyor. Ayrıca flash destekli ücretsiz bir internet gezinti aracı da bulunuyor.

Sonuç ve alternatif

Sonuç ve alternatif

Sonuç

42LM670S, genel olarak çok iyi görüntü kalitesi ve servisler sunan harika bir LED TV. Donanım dışındaki özellikler de görülmeye değer. Becerikli medya oynatıcısı ve SmartTV özellikleri bizi özellikle etkiledi. Sadece ses kalitesi ev sinema sistemine pek uygun değil. Televizyonun kendi hoparlörleri dışında ekstra bir ev sinema ses sistemi kullanmakta fayda var.

Alternatif

Benzer bir diğer televizyon, dört TV alıcısı, pek çok pratik internet ve ağ özelliğine sahip olan Samsung UE40ES6300. Onda da medya oynatıcılarından çok iyi iki boyutlu görüntü ve iyi televizyon görüntüsü elde edilebiliyor. Üç boyutlu görüntü ve seste görülen ufak tefek sorunlar da, 1.700 TL'lik uygun fiyat telafi ediyor.

LG 42LM670S'in tüm detaylarını ve diğer test sonuçlarını, bir sonraki sayfadaki tablomuzda bulabilirsiniz...

Bir bakışta LG 42LM670S

Bir bakışta LG 42LM670S

LG 42LM670S, harika bir medya oynatıcıya sahip çok iyi bir LED TV. İyi düşünülmüş ve kullanması kolay SmartTV servisleri sunuyor. Ama ses daha iyi olabilirdi...

LG 42LM670S

Görüntüleme teknolojisi

LCD (Edge LED)

Ekran boyutu

42 inç

Çözünürlük

Full HD (1.920 x 1.080)

3D kalitesi

İyi

TV kalitesi

Çok iyi

DVD kalitesi

İyi

Blu-ray kalitesi Çok iyi
Maksimum parlaklık 296 cd/m²
Maksimum karşıtlık 9.847:1
Karşıtlık oranı (ANSI) 177:1
3D uyumlu Evet
3D Teknolojisi Polarizasyon
3D Full HD -
3D 2D/3D çevrimi Evet
3D Parazit/Gölgelenme %7.6
3D Gözlüklerle parlaklık kaybı %61
3D Gözle karşıtlık kaybı %39
3D yatay hareket Yaklaşık 75 derece
3D dikey hareket Yaklaşık 15 derece
3D Gözlük 5 Gözlük
3D Gözlük ağırlığı 16 gram
Ortalama tepkime süresi 4 ms
Yatay izleme açısı (50:1) 176 °
Dikey izleme açısı (50:1) 176 °
Normal kullanımda güç tüketimi 65W
Bekleme modu güç tüketimi 0.3W
Enerji tasarruf modu Var
Gerçek güç düğmesi -
Kumanda düzenlemesi İyi
Kumanda kaynak seçimi Açılır liste
Kumanda DVD/Video oynatıcı seçimi Var
Bağlantılara kolay erişim Evet
Döner kaide Var
Yükseklik ayarı -
Analog TV alıcı Var
Dijital kablo alıcı Var
Dijital uydu alıcı Var
Dijital anten alıcı Var
HDMI girişi 4 adet
Scart 1 dişi
Kompozit giriş (CVBS) 1 dişi
S-Video girişi -
Komponent sinyal girişi 1 dişi
VGA girişi 1 dişi
Analog ses girişi 1 dişi
Dijital ses girişi -
LAN 1 arabirim
Widgetlar Var
Etkileşimli teletext (HBBTV) Var
USB 3 giriş
USB kayıt Var
USB dijital medya oynatıcısı Var
Network: Medya ağ geçidi Var
Network: DLNA desteği Var
Scart çıkışı 1 dişi
Kulaklık çıkışı 1 dişi
Analog ses çıkışı 1 dişi
Dijital ses çıkışı 1 dişi
Hoparlör 2 x 10W (RMS), subwoofer
Boyutlar 95 x 64 x 28 cm
Ağırlık 12,6 (ayaksız)
Hafıza kartı okuyucu -
Ortak arayüz CI + arayüz
Okuyucu Yorumları