LG, CES 2015'te FreeSync'li monitör tanıtacak

LG, CES 2015'te oyuncuları çok sevindirecek, AMD FreeSync'li yeni canavarını tanıtacak!

Oyunculara CES sürprizi!

LG, CES 2015'te tanıtacağını duyurduğu monitörü ile oyuncuları heyecanlandırdı. AMD'nin FreeSync teknolojisine sahip, 21:9 görüntü oranına sahip kavisli monitör 34 inç boyutlarında ve 3440 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip.

FreeSync teknolojisi, monitörlerin ekran kartı ile senkronize çalışmasını sağlıyor. Bunun için de monitöre de ayrıca küçük bir işlemci yerleştiriliyor ve işlemci ekran kartından aldığı görüntü sinyallerini monitörün frekansı ile senkronize ediyor. Böylece monitördeki görüntülerin titremesi veya kırık görüntülerin oluşmasının önüne geçiliyor.

Nvidia da 2014 içinde G-Sync isimli benzer bir teknoloji duyurmuştu. Şimdi LG ile birlikte AMD'nin FreeSync teknolojisi de görücüye çıkmış olacak. 34UM67 ismi verilen monitör aslında oyuncuları değil borsacıları hedef alarak hazırladı. 4 monitörü üst üste ve yan yana birbirine ekleyerek dev bir monitör elde etmek mümkün oluyor. LG bu dev monitörlerin, borsa yatırımcıları ve bankalar, aracı kurumlar için önemli bir hisse senedi takip ekranı oluşturacağını düşünüyor. Ancak monitörün teknik özellikleri onu aynı zamanda yetenekli bir oyun monitörü de yapıyor.

LG ayrıca CES 2015 boyunda, 4K çözünürlüklü bir dijital kamera ile Thunderbolt bağlantısına sahip yeni bir monitör de tanıtacak.

Okuyucu Yorumları