LG Electronics, elektrikli otomobil dünyasına şimdi de şarj istasyonları ile giriyor

LG Electronics, yeni satın alımı ile birlikte elektrikli otomobiller için şarj işine giriyor.

LG, şarj işine giriyor

Elektrikli otomobiller ile ilgili hemen her şeyi üretme yarışı küresel olarak hızlanırken, Güney Koreli bir elektrikli araç pil şarj cihazı geliştiricisi olan AppleMango, LG Electronics tarafından satın alındı. Şirket, elektrikli araç şarj istasyonu operatörü GS Energy ve bir BT sağlayıcısı GS Neotek ile ortaklaşa yapılan satın alma işleminin LG'nin gelecekteki iş fırsatlarından yararlanmasına olanak sağlayacağını söyledi.

LG Electronics'in kıdemli başkan yardımcısı Paik Ki-mun yaptığı açıklamada, "Daha çevre dostu araçlara yönelik artan talep nedeniyle EV şarj pazarının hızla büyümesi bekleniyor" dedi ve devam etti: “B2B sektöründeki bilgi birikimimizi ve deneyimimizi kullanarak, çeşitli müşteriler için özelleştirilmiş, entegre araç şarj çözümleri sunacak, mevcut müşterimizin rekabet gücünü artıracak ve gelecekteki fırsatlara hazır olmamızı sağlayacağız.

Anlaşmanın ardından LG Electronics'in yan kuruluşu olacak AppleMango'da Koreli dev %60, GS Energy %34 ve GS Neotek %6 hisseye sahip. Şirketler, anlaşmanın mali şartlarını açıklamadı. Yerel basında çıkan bir habere göre, satın alma boyutunun 7,8 milyon dolar (10 milyar KRW) olduğu tahmin ediliyor.

Bu satın alma, LG Electronics'in elektrikli araçlar, nesnelerin interneti (IoT) ve B2B çözümleri gibi büyüme alanlarına odaklanmak için zarar eden mobil işini kapatmasından yaklaşık bir yıl sonra gerçekleşti.

Teknoloji devi, özel konutlar, alışveriş merkezleri, oteller ve kamu kurumları için özelleştirilmiş EV şarj çözümleri sunmayı hedefleyen Güney Kore'deki LG Digital Park'ta bu yılın sonuna kadar bir EV şarj cihazı üretim hattı kurmayı planlıyor. LG, AppleMango'nun şarj cihazlarını satmaya devam edip etmeyeceğini söylemese de, satın alınan şirket, yavaş şarj cihazlarından konut ve iş kullanımı için hızlı şarj cihazlarına kadar çok çeşitli EV şarj çözümü teknolojilerini LG’ye kazandırıyor.