LG G8 Tanıtıldı, LG V50 Geliyor

LG, yeni amiral gemisi LG G8'i ve ilk 5G destekli telefonu LG V50'yi MWC 2019'da tanıttı!

LG G8 ve 5G'li LG V50 tanıtıldı!

LG, Barselona'da devam eden Mobil Dünya Kongresi'nde sadece bir değil, iki telefon birden tanıttı. LG G8 firmanın yeni amiral gemisi olurken LG V50, LG'nin ilk 5G'li telefonu olma özelliğine sahip.

LG G8 gelişmiş el tarama, havadan hareketle kontrol etme ve oturum açma gibi işlevleriyle dikkat çekiyor. Ancak LG V50'nin 5G hızında bağlantı kurabilmesi, bu yenilikleri biraz gölgede bırakmış olabilir.

LG G8 ile "Hareket" Zamanı

LG G8, LG'nin "Z Camera" dediği derinlik sensörüyle elinizin kamera önündeki hareketlerini izliyor. Telefon bu şekilde damarlarınızı görüyor ve damar şekillerine göre karşısındakinin siz olup olmadığını anlayabiliyor. Yüz ile oturum açma, iki boyutlu görüntüler ile kandırılabilirken damar tanımlamayı kandırmak daha zor. En azından damarların hareket etmesi gerekiyor. Aynı sistem, el hareketlerinizi izleyerek belirli işlevleri kontrol etmenizi sağlıyor.

Ön yüzünde hoparlör bulunmayan telefon, sesi ekran yoluyla üretiyor. LG'nin bu teknoloji için kullandığı pazarlama adı ise Crystal Sound OLED. 6,1 inç QHD+ ekranla gelen telefonun arka yüzeyi düz, yani bir kamera çıkıntısı yok.

LG V50 ThinQ ile İlk 5G

LG V50, yeni Snapdragon 855 yonga seti ve Snapdragon X50 5G modemle geliyor. Qualcomm bağlantı yongasıyla birlikte telefon, WiFi 6 ve Bluetooth 5'i destekliyor. Teknik özellikleri her yönden zengin olan V50, 6,4 inç QHD+ OLED ekran, 4.000mAh pil, telefonu serin tutmaya yönelik "buhar odası" ile geliyor.

LG'nin basın duyurusuna göre LG V50, önümüzdeki ay ABD'nin mobil sağlayıcılarından Sprint üzerinden satılmaya başlanacak.

Okuyucu Yorumları