LG, yeni çentikli telefonu için patente başvurdu

LG, teknoloji dünyasına yeni bir çentikli telefon değil, "delikli" bir telefon kazandırmak istiyor.

LG çentiği deliğe çevirebilir

Pek çok otoriteye göre "çentik mimarisi", akıllı telefon dünyasının en kısa ömürlü teknolojilerinden biri olacak. Ancak bu iddialar, "çentikli akıllı telefonlar" ile işimizin bittiği anlamına gelmiyor. LG, çentikleri delikleri çevirecek.

Let Go Digital'in haberine göre LG'nin amacı; ön kameranın ekrandaki izini azaltarak, ekran büyüklüğünü, kasa büyüklüğüne oranla en üst seviyeye taşımak...

Patent başvurusuna bakılırsa; ön kameranın ekranın köşesine çapalanmayacak. Bu da LG'ye kameranın konumu konusunda daha fazla esneklik sağlayacak. Delikler, kasanın kenarlarına yerleştirilecek. Böylece esneklik, tüm akıllı telefona adapte edilebilecek. Güney Koreli teknoloji devi, bu deliklerden bazılarına kamera yerleştirme planı yapıyor.

Yine yeni patent konusunda çeşitli şüpheler mevcut. LG'nin paneli, Samsung'un OLED 2018'de tanıttığı yeni paneline göre dezavantajlı... Samsung'un amacı, kameraları telefon ekranının altına yerleştirmek ve fotoğraf çekmek istediğinizde, kameranın görüş alanını engelleyen tüm pikselleri saf dışı bırakmak yönünde. Ön kameralar ve diğer sensörler de standart kullanımında saklı konumda kalacak.

LG'nin patent başvurusunun onaylanması birkaç ayı bulabilir. Yine de delik mimarisinin, çentik teknolojisine göre bazı avantajları olduğunu söyleniyoriz.

Okuyucu Yorumları