LG'den Android Pay'e Rakip Geliyor!

LG'nin başvurusunu yaptığı yeni patent, pek çok dev ismin bulunduğu önemli pazara LG'nin de gireceğini gösteriyor!

LG; "ben de varım" diyor!

Cep telefonu seçiminiz ne olursa olsun, en azından bir ödeme yönteminiz vardır. Android Pay olsun, Apple Pay olsun, veya Samsung Pay de olabilir. Şimdi ise LG Wallet diye yeni bir seçenek daha geliyor.

LG, LG Wallet (LG Cüzdan) isminin patenti için ABD'de ve Güney Kore'de başvuruda bulundu. Açıklaması şöyle: "Farklı ödeme ve borç işlemlerini entegre bir mobil cihazda barındıran elektronik finansal bir platform, bilgisayar yazılımı".

Bu isim ve bu açıklamaya bakacak olursak bunun bir tür mobil ödeme yöntemi olduğu açıkça görülüyor. Patent başvurusu ayrıca sadakat kartları ve kuponlardan da bahsediyor, yani sadece debit ve kredi kartı bilgilerinizi saklamaktan daha fazlasını yapacağını düşünebiliriz.

Telefon mu kart mı?

LG Wallet pratikte çok farklı bir şey de çıkabilir, çünkü patent başvuruları sistemin detayları hakkında bilgi vermemiş. Bildiğimiz bir şey, LG'nin 2015'de bir ödeme sistemi üzerinde çalışmaya başlamış olduğu.

LG Pay olarak bilinen bu ödeme sistemi hakkında zamanında fiziksel bir kart olacağına dair söylentiler vardı. Yine söylentilere göre diğer tüm kartlarınızdaki bilgileri taşıyacaktı.

Ödeme için sadece bir cep telefonu veya akıllı saat kullanmaya göre geri bir adım gibi görünse de, söylenenlere göre rakiplerine oranla daha güvenli ve daha geleceğe yönelik olmasını sağlayan bir entegre devre çipine (IC) sahip olacaktı.

Şu ana kadar bu konuda bir ses çıkmamıştı. LG Wallet bu projenin bir devamı mı, yoksa daha bilindik bir ödeme sistemi mi? Bunu zamanla göreceğiz.

Okuyucu Yorumları