LG'den Katlanan Ekranlara Cevap: LG DualScreen

LG'nin MWC 2019'daki yeni buluşu, adeta "katlanan ekranlara gerek yok" diyor! İşte LG DualScreen...

LG'den katlanana "okkalı" cevap!

LG'nin katlanan telefonlara cevabı "katlanan ekrana gerek yok, ikinci ekran yeter" oldu. MWC 2019'da ortaya çıkan LG DualScreen, tam bir telefon değil, aksine yeni LG V50'nin içerisine girdiği kalın, ekranlı bir kılıf.

LG'den Katlanan Ekranlara Cevap: LG DualScreen

LG DualScreen'in ne zaman piyasaya sürüleceği ve hangi fiyatla geleceği henüz bilinmiyor, ancak kılıfın çok gecikeceğini sanmıyoruz. Kılıf LG V50'yle kolayca birleşiyor ancak telefonunuzu bir anda hantal hale getiriyor. Kılıf gücü arkasındaki pogo pinler yoluyla alıyor, ancak veri transferi kablosuz olarak gerçekleşiyor.

DualScreen telefondan daha hafif olduğundan denge konusunda bazı sorunları var. Ağır olsaydı daha iyi olurdu diyemiyoruz, ancak "gerçek" katlanan telefonlara göre biraz dengesiz. 6,2 inç OLED ekranın çözünürlüğü yalnızca Full HD (V50'nin QHD ekranı var). Ekran çerçevesi ise yine kalın. Ekranın telefona kıyasla ucuz göründüğü de bir gerçek.

LG'ye göre bu hiç sorun değil, çünkü geniş ekran modunda çalışan uygulamaların sayısı çok az. Kılıfın arkası parlak ve bu yüzden parmak izlerini üzerine çekebiliyor. Ekranlar kapalı durumdayken telefonu tuttuğunuzda, sağlam bir şey tuttuğunuz hissine kapılıyorsunuz.

LG'den Katlanan Ekranlara Cevap: LG DualScreen

Ekranın menteşesi diğer tarafa açılabildiğinden, V50'yi film izlemek için masaya kurabiliyor veya arka ekranı kamera için vizör olarak kullanabiliyorsunuz.

Peki DualScreen gerçekten deneyiminizi iyileştiriyor mu? Cevap biraz karışık. Kılıf üzerindeki ekranı açmak için ekranın yanındaki küçük güç düğmesine basmanız gerekiyor. Açılan menü, ekranların yerini değiştirmenize izin veriyor. Ancak ekranların yerini değiştirmek ne işe yarıyor derseniz, bundan emin değiliz. İnternette dolaşırken video izleyebiliyorsunuz. Ancak bunları yaptığınızda gerçek hayatı bir kenara bırakıp, iyice telefona gömüldüğünüz hissine kapılmanız muhtemel.

LG'den Katlanan Ekranlara Cevap: LG DualScreen

LG DualScreen'in en faydalı yanı, sanırız kamera. Ekranda canlı görüntüyü görebiliyor ve telefonu diğer sensörleri kullanarak nasıl değiştirebileceğinizi izleyebiliyorsunuz.

LG'den Katlanan Ekranlara Cevap: LG DualScreen

Genel olarak sunulan deneyimin biraz daha üst seviyede olmasını beklerdik, ancak cihaz hakkında karar verebilmek için fiyatını görmemiz gerekiyor. Açıkçası katlanan telefonların büyük ilgi odağı olduğu şu sıralarda LG DualScreen'in ucuz olmasını beklemiyoruz.

Okuyucu Yorumları