Linux kullanıcılarının başı bir kez daha XorDDoS ile belada.: XorDDoS nedir, neden bu kadar tehlikeli?

Linux üzerinde çalışan kötü niyetli yazılımlar arasında önemli bir yere sahip olan XorDDoS, son altı aydır altın çağını yaşıyor. Peki ama XorDDoS nedir, ne kadar tehlikeli?

Linux kullanıcılarının baş belası XorDDoS, altın çağını yaşıyor

Microsoft, belirli bir Linux kötü amaçlı yazılımı türünün son altı ayda muazzam bir büyüme kaydettiğini açıkladı ve Linux cihaz sahiplerini uç noktalarını güvenceye almaya çağırdı.

Son rakamlara göre, XorDDoS kötü amaçlı yazılımın son altı ay kullanımı yüzde 254 oranında arttı. XorDDoS, servis reddi botneti oluşturmak için kullanılıyor ve kontrol altındaki bilgisayarların toplu olarak bir noktaya saldırmasına neden oluyor.

Microsoft duyurusunda, “XorDDos bulaşan cihazlara daha sonra, XMRig madeni para madencisi dağıtan Tsunami arka kapısı gibi ek kötü amaçlı yazılımlar bulaştığını bulduk” diyor.

C2 sunucularıyla iletişim kurmak için XOR tabanlı şifreleme kullanan XorDDoS, 2014 yılından beri sahnede olan eski bir kötü amaçlı yazılım türü. Uzun ömürlülüğünü, tespitten kaçınma konusunda nispeten başarılı olmasına ve antivirüs yazılımları tarafından fark edilmemek için sağlam kalıcı taktiklere sahip olmasına borçlu. Ve görünüşe göre şimdi, altın çağını yaşamaya başlıyor...