Linux, masaüstünde sahneden geri çekilmiyor!

"Artık umut yok" iddialarına rağmen Linux, yıllardır yapamadığını yapmak konusunda iddialı!

Linux pes etmiyor!

Teknoloji dünyasında artık neredeyse on yıldır sürekli duymaya alışık olduğumuz "Linux masaüstünün yılı" ifadesi, bir gerçeği ifade etmek yerine bir tür geyiğe dönüşmüş durumda. Elbette, Linux'un sunucular, ağ uygulamaları ve "IoT" kategorisinde olduğu kadar akıllı telefonlar ve tabletler de olmak üzere mobil cihazlarda büyük bir başarı elde ettiği kesin. Diğer yandan Linux'un yazılım devi Microsoft'un Windows Vista ve Windows 8.x sürümlerinde yaşadığı düşüşü de yeterince iyi değerlendirmediğini söylemek mümkün.

Linux CIO'su Linus Torvalds konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Linux'un masaüstü alanını, diğer alanlardaki gibi ele geçirmeyi başaramadığını ifade etti. Fakat diğer yandan da Linux'un masaüstü alanında halen ileriye dönük bazı yatırımları olabileceğine işaret etti.

Masaüstü işletim sistemlerinin elbette en büyük zorluklarından birisi kullanıcı arayüzlerinin tasarımı ve inşası. Microsoft gibi bir yazılım devinin bile bunca yıllık deneyimden sonra Windows masaüstünün arayüzü açısından birçok problemle karşılaştığını düşünürsek durumun karmaşıklığını biraz daha iyi anlayabiliriz.

Diğer yandan, Linux'un önümüzdeki dönemde daha hibrit ve birleşik bazı çözümlerle çok daha başarılı işletim sistemleri tasarlayabileceğini tahmin etmek de zor değil.

Okuyucu Yorumları