Liquid Global, Para Çekme İşlemlerini Durdurdu

Liquid Global, FTX’in ABD’de iflas başvurusunda bulunmasının ardından tüm para çekme işlemlerini durdurduğunu söyledi.

Liquid Global, Para Çekme İşlemlerini Durdurdu

Kripto para borsası FTX tarafından satın alınan Liquid Global, FTX’in ABD’de iflas başvurusunda bulunmasının ardından tüm para çekme işlemlerini durdurduğunu söyledi. Bunun yanında şirket, müşterilerin ne itibari para ne de kripto para alamayacağını ve ilerleyen süreçlerde daha fazla güncelleme sağlayacağını da belirtti.

Japonya merkezli kripto para borsası Liquid, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, hem itibari hem de kripto para çekme işlemlerini durdurduğunu açıkladı. Ayrıca platform, FTX krizi nedeniyle para çekme işlemlerini yapamadıklarını iddia etmişti. Bunun üzerine Liquid, yaptığı açıklamada kontrolleri sağladıklarını bir problem olmadığını söylemişti.

Liquid, geçen hafta FTX’in iflas başvurusunda adı geçen başka bir varlık olan Quoine tarafından işletiliyor. Quoine de yakın zamanda Singapur Para Otoritesi’ne kaydolmak için başvurdu. Ancak düzenleyici kurum, bu hafta FTX gelişmelerini dikkate alacağını açıkladı.

Bunun yanında belirtmek gerekirse Japon kripto para borsası Liquid Global, 2021 yılında uğradığı bir hack saldırısında 90 milyon dolar kaybetmişti. Saldırının ardından Liquid’e 120 milyon dolar kredi veren ve borsayı doğrudan satın almayı kabul eden FTX, çöküşüyle Liquid Global’i de yanında götürmüş oldu.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.