Lumia 520: Windows Phone'un kralı yine o!

Üst düzey Windows cepleri unutun... İşte Windows Phone'u uçuran gerçek kahramanlar!

Windows Phone'un kralı yine o

Görünüşe göre Windows Phone işletim sistemin kullanan telefonların büyük çoğunluğu halen düşük fiyatlı ürünlerden oluşuyor ve bu durum uygulama marketindeki indirmelere de yansımış durumda. Microsoft'tan gelen blog yazısındaki istatistiklerine göre, Windows Phone uygulama indirmelerinin yüzde 71'i düşük bellekli ürünlerden gerçekleştirilmiş. Bu tanımlama da 512 MB veya daha düşük RAM'e sahip, Windows Phone 8 veya 8.1 işletim sistemi ile çalışan telefonları kapsıyor.

Aynı istatistikler bir gerçeği daha ortaya koyuyor: Günümüzde en yaygın kullanılan Windows Phone ürünü halen Lumia 520.

Düşük bellekli ürünler, toplam uygulama marketi indirmelerine bakıldığında, en üstte yer alan beş ürünü oluşturuyor. Microsoft, bu blog yazısı aracılığı ile geliştiricilerin, ürettikleri uygulamaları düşük fiyatlı telefonlara uygun olarak sunmalarının öneminin altını çiziyor. Microsoft, geliştiricilere "indirmelerin yüzde 71'inin düşük fiyatlı ürünlerden gelmesi ile beraber, uygulamaların düşük bellekli ürünlere göre optimize edilmesi, market potansiyelini iki katına çıkartabilir. Eğer bu mümkün değilse, ana uygulamanızın yanında daha düşük bellek isteyen bir sürümünü de üretmeyi düşünün" diyor.

AdDuplex'in daha önce yayınladığı raporunda da, Windows Phone'un başarısının arkasındaki itici güç olarak ucuz cihazlar gösterilmişti.

Okuyucu Yorumları