Lumia Denim güncellemesi geldi!

Microsoft, Lumia sahiplerinin merakla beklediği Denim güncellemesini resmi olarak yayınladı!

...Ve Lumia Denim geldi!

Lumia'lı ceplerin Cyan güncellemesi ardından almayı beklediği Denim güncellemesi sonunda kullanıcılarla buluşuyor. Gelen haberlere göre ilk olarak Çin'de ortaya çıkan ve şu anda dünya çapında da dağıtılmaya başlanan Denim güncellemesi, öncelikli olarak Lumia 520, Lumia 525, Lumia 526, Lumia 625, Lumia 720, Lumia 720T ve Lumia 1320 modelleri için kullanıma sunulacak.

Peki, yeni güncelleme neler getiriyor?

Yeni güncelleme ile birlikte dijital asistan Cortana üzerinde iyileştirmeler sürüyor. Güncellemeyle İngiltere ve Çin'de de kullanıma başlanan Cortana, şimdilik bu ülkelerde Beta aşamasında. Hindistan, Kanada ve Avustralya ise Cortana'nın Alpha sürümüne erişecek. Ayrıca Denim güncellemesi ile birlikte Nokia Camera uygulaması da isim değiştiriyor ve Lumia Camera adını alıyor. Yalnızca isim değil, arka planda daha pek çok değişiklik yaşayacak olan kamera, artık daha iyi bir deneyim sunacak. Üstelik kamera da eskisine nazaran daha hızlı çalışacak.

Kamera butonuna uzun süre basıldığında 4K kalitesinde video kaydı açılacak ve 24 FPS'de kayıt yapacak. Video modunda kaydedilen her çerçeve 8.3 megapiksel boyutunda olacak, böylece video içinden istediğiniz sahneyi yüksek kalitede fotoğraf olarak alabileceksiniz. Kameraya gelen yenilikler arasında oto HDR ve dinamik flaş da bulunuyor.

Okuyucu Yorumları