Mac ve Linux'u Windows'a taşıyın!

Windows'un görünümü sizi sıkmaya başladıysa, ona Mac veya Linux makyajı yapmaya ne dersiniz?

Windows'u değiştiriyoruz!

PC'nizde en sık kullandığınız işletim sistemi Windows ise ve uzun süredir Microsoft'un işletim sistemindeyseniz, ondan sıkılmaya başlamış olabilirsiniz. Özellikle Linux ve Mac'teki işlevler, sizi kıskandırmış olabilir. Peki görev çubuğu yerine Mac'teki gibi bir dock kullanmaya ne dersiniz? Veya bir yerine birden fazla masaüstü, nasıl olurdu?

Windows'unuzu Mac ve Linux'un en iyi işlevleriyle donatmaya hazırlanın.

Mac'teki gibi pencere yönetimi

Mac'lerdeki Exposé işlevine özenen kullanıcılardan mısınız? Bilmeyenler için hemen söyleyelim. Exposé, Mac'te ekranda açık olan tüm pencerelerini "uzaklaştırmanızı" sağlıyor. Bu sayede istediğiniz bir pencereye tıklayıp onu öne getirebiliyorsunuz. Kişisel kullanım için tamamen ücretsiz BetterDesktopTool aracı ise aynı işlevi Windows'a taşıyor. Üstelik sanal masaüstü işlevine de sahip araç, bu işlevi sanal masaüstlerinize genişletebiliyor.

Not: Aracı yüklerken Yandex araç çubuğu gibi ek yazılımları yüklememeye dikkat edin.

Pencerelere skin uygulayın

Pencerelere skin uygulayın

Pencerelere skin uygulayın

Amacınız Windows'u Mac veya Linux görünümüne büründürmek ise, tüm yapmanız gereken yeni bir tema yüklemek. Bu, Windows'u bir anda Mac veya Linux'a dönüştürmeyecek ancak yakın bir görünüm elde edebilirsiniz.

Windows 7 kullanıyorsanız Geniun 8, Zune Quickplay (Siyah / Beyaz), Gizdom Reloaded, Adagio, Shine 2.0, Elune gibi temalara göz atabilirsiniz.

Windows 8'de ise Base, Simplex, Royale 8, Platinum, Work for Windows 8 ve WhiteDior temalarına bakmadan geçmemenizi tavsiye ediyoruz.

Daha çok özelleştirme olanağı için WindowBlinds gibi özel araçlara başvurmanız gerekiyor. Windows 7 ve Windows 8'le çalışan aracın negatif tek yönü, 10 gün boyunca ücretsiz deneme sonrasında 10 dolarınızı istemesi.

Görev çubuğu yerine dock kullanın

Görev çubuğu yerine dock kullanın

Görev çubuğu yerine dock kullanın

Windows'ta yapabileceğini ilk değişikliklerin başında ona bir dock eklemek geliyor. Görev çubuğu çoğumuz için yeterli olabilir, ancak gelişmiş işlevler ve esneklik isteyenler onunla yetinmeyecektir. Dahası Dock, basitlik veya estetik bir görev çubuğu isteyenleri de memnun edebilir.

Kullanımı kolay, basit bir dock arıyorsanız RocketDock'u, güç ve özelleştirme yeteneklerine önem veriyorsanız Winstep Nexus'u deneyebilirsiniz. Circle Dock ise fare imlecinin etrafında açılan ve verimliliğinize katkıda bulunabilen, eşsiz bir dock tasarımı sunuyor.

Çoklu masaüstü kullanın

Mac ve Linux'un her ikisi de "sanal masaüstü" adında müthiş bir işlevle geliyor. Windows'ta ise Dexpot (34 dolar) gibi bir program kullanarak birden çok masaüstüne sahip olabilir, çalışma alanınızı istediğiniz gibi genişletebilirsiniz. Masaüstlerinizi oyun, iş, web gibi farklı amaçlar için ayırın ve verimliliğinize seviye atlatın. Ücretsiz bir alternatif arıyorsanız, Microsoft tarafından geliştirilen Desktops'u kullanın.

Okuyucu Yorumları