Mac ve Windows’lar için uzun zamandır beklenen Chrome OS Flex indirilmeye sunuldu

Chrome OS işletim sistemi artık Windows ve Mac bilgisayarlarda kullanılabilecek: Chrome OS Flex herkes için indirilmeye sunuldu.

Mac ve Windows’lar için beklenen Chrome OS hazır!

Birkaç gün önce, sözde yeni bir "EdgeOS"un sahte bir ekran görüntüsü çevrimiçi olarak şaka olarak yayınlandı. Sadece şaka olsa da, Windows için Chrome OS benzeri bir seçenek muhtemelen birçok Windows kullanıcısının sahip olmak istediği bir şey ve aynı şey Mac’ler için de geçerli. Ve bu, uzun süren bir test aşamasından sonra gerçek olmuş durumda.

Yeni Chrome OS Flex, Newerware'in CloudReady'sini temel alıyor ve Chrome OS'nin kendisine oldukça benziyor. Chrome OS Flex, temelde ücretsiz, hafif, bulut tabanlı bir işletim sistemi. Ancak, Android Uygulamalarını çalıştırmayı desteklemiyor. Android uygulamalarını Windows altında çalıştırmak için, Windows 11 altında çalışan yeni Windows Subsystem for Android (WSA) kullanmak gerekiyor.

Google, yeni işletim sistemi bulut tabanlı olduğundan dolayı, e-atıkların azaltılmasında büyük rol oynayacağını söyledi. Buna ek olarak fidye yazılım saldırılarına karşı da daha iyi bir koruma sunuyor. Geçtiğimiz aralık ayında Nordic Choice Otelleri bir fidye yazılım saldırısı altında kalmış ancak Chrome OS Flex sayesinde zarar almadan saldırıyı atlatmıştı.

Flex işletim sisteminin kurulumu bilgisayara bir USB sürücü aracılığı ile yapılıyor. İşletim sistemi hakkında daha fazla ayrıntıyı burada bulmak mümkün.