Mark Zuckerberg'ten 3 milyar dolarlık yeni hedef!

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, eşiyle birlikte kendilerine yepyeni bir hedef belirlediler!

Zuckerberg'ten 3 milyar dolarlık hedef!

Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, yeni bir büyük hedef için yola koyuldular: Hastalıkları tedavi etmek. İkili, Chan Zuckerberg Initiative'in önümüzdeki on yılda bu hedefe ulaşmak için en az 3 miyar dolar yatırımda bulunacağını duyurdu.

University of California'da konuşan, kendisi de bir çocuk doktoru olan Chan, hedeflerinin hastalıkları yüzyılın sonuna kadar "tedavi etmek, önlemek ve yönetmek" olduğunu söyledi. Chan, bunun için bilime yatırım yapacaklarını ve bu şekilde "tüm çocukların uzun, ödüllendirici bir hayat yaşamalarını umduklarını" söyledi.

İkilinin hedefine ulaşması 3 milyar dolardan fazlasını gerektirecek ancak Zuckerberg, planı üç ana adıma bölmüş bulunuyor: Bilim adamlarını ve mühendisleri bir araya getirmek, gerekli araçları ve teknolojileri oluşturmak, daha fazla araştırmaya fon sağlamak üzere bir akım oluşturmak.

Chan Zuckerberg Initiative, bu hedeflere ulaşmak üzere, yeni bir araştırma tesisi olan Chan Zuckerberg Biohub'a 600 milyon dolar yatırımda bulunuyor. Bu tesisler, yeni araştırmalar için birlikte çalışacak mühendisleri, bilgisayar bilim adamlarını, araştırmacıları, bilim adamlarını ve diğerlerini bir araya toplayacak. Biohub'ın ilk iki projesi olan Infectious Disease Initiative, Ebola, HIV ve Zika gibi hastalıklarla savaşmaya odaklanacak.

Zuckerberg ve Chan, girişimi 2015'te, Facebook hisselerinin yüzde 99'u ile (yaklaşık 45 milyar dolar) 2015'te başlatmıştı.

Okuyucu Yorumları