Mark Zuckerberg’ün Metaverse'e İnancı Halen Sürüyor

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, yaşadığı başarısızlıklara rağmen metaverse’e olan inancını sürdürüyor

Mark Zuckerberg’ün Metaverse'e İnancı Halen Sürüyor

Meta’nın metaverse aşkı, adını Facebook’tan Meta‘ya dönüştürmesinden bu yana oldukça karışık bir şekilde devam ediyor. Özellikle son dönemde yaptığı metaverse yatırımlarının boşa düşmesi ve işten çıkarmaların yapılması sonrası tepkiler üzerine çeken Meta, metaverse konusunda “başarısız” olarak nitelendirilmeye başladı. Ancak Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, metaverse’e olan inancını sürdürüyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketten emdiği milyarlarca dolara rağmen şirketin Metaverse planlarından hâlâ umutlu. Öyle ki Mark, konu metaverse olduğunda “birinin bunu inşa etmesi gerektiğini” söylüyor. 30 Kasım’da New York’ta düzenlenen DealBook Zirvesi’nde konuşan Zuckerberg’e teknoloji devlerinin Metaverse oyununun maliyeti ve platformla ilgili şüpheler göz önüne alındığında hala uygulanabilir olup olmadığı soruldu. Zuckerberg ise şunları kaydetti:

“On yıllık bir zaman ufkunda her şeyin önümüzdeki birkaç yıl içinde bulunduğumuz bölgeden çok farklı göründüğünü düşünüyorum. İyimser olduğumuz her şey konusunda hala tamamen iyimserim”

Bununla birlikte yaşanan başarısızlıkları da farkında olan Zuckerberg, uzun vadede işleri sonuna kadar görmek istemesinin sebebini hırslarıyla ilgili şüpheleri güçlendirmek için olduğunu söyledi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.