Mavi kuşa elveda deme vakti: Beklenen oldu, Elon Musk Twitter’ın logosunu değiştirdi

Twitter’ın ünlü mavi kuşu artık yok. Elon Musk, bir süredir beklendiği gibi mavi kuş logosunu değiştirdi. Twitter’ın yeni logosu haberimizde...

Beklenen oldu, Twitter’ın logosu değişti

Twitter, beklendiği gibi yeni logosunu piyasaya sürdü ve böylece mavi kuş logosu tarihe karışmış oldu. Mavi kuşun yerinde artık bir X logosu bulunuyor.

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve CEO'su Linda Yaccarino, sosyal medya ağının yeni logosunu resmi olarak tanıttı: “X burada! Haydi yapalım" diye tweet atan Yaccarino, şirketin San Francisco'daki ofislerine yansıtılan logonun bir resmini de yayınladı. Yeni logo, Musk'ın sosyal medya platformunu geçen yıl 44 milyar dolara satın almasından bu yana yapılan en son değişiklik.

Bazı kullanıcılar yeni logoyu eleştirdiği için eski logoya atıfta bulunarak platformda "#GoodbyeTwitter" hashtag’ini trend haline getirdi.

Musk'ın Ekim 2022'de Twitter'ı satın almasından bu yana çalkantılı görev süresi altında şirket, Çin'in WeChat'i gibi bir "süper uygulama" yaratma vizyonunu yansıtarak işletme adını X Corp olarak değiştirdi. Geçen Ekim ayında, "Twitter'ı satın almanın, her şey uygulaması olan X'i yaratmayı hızlandırdığını" söyledi.

Musk'ın uzay şirketi de SpaceX adını taşıyor. Ve 1999'da Musk, şimdi PayPal olarak bilinen bir çevrimiçi finansal hizmetler şirketi olan X.com adlı bir girişim kurmuştu.

Musk Twitter’ı satın aldığından beri, birçok kullanıcı ve reklam veren, daha önce ücretsiz olan hizmetler için getirilen ücretler, içerik denetimindeki değişiklikler ve daha önce yasaklanmış sağcı hesapların iadesi nedeniyle sosyal medya sitesinden rahatsız olmaya başlamıştı. Ayrıca Musk, bu ayın başlarında Twitter'ın Ekim ayında kenid kontrolüne geçmesinden bu yana reklam gelirlerinin yaklaşık yarısını kaybettiğini de söyledi.