Musk’tan çok tartışılacak karar: Twitter ismi ve kuş logosu tarihe mi karışıyor?

Elon Musk, Twitter isminin ve kuş logosunun artık değişmesi gerektiğini söyledi ve Twitter’ın muhtemel yeni isminin ne olacağını gösteren önemli adımlar attı...

Musk’tan çok tartışılacak karar: Twitter ismi ve kuş logosu tarihe mi karışıyor?

Elon Musk'ın Twitter'ı yeniden markalama çabaları tam gaz devam ediyor. Cumartesi günü bir dizi gece tweet'inde Musk, şirketin ünlü kuş logosunun ve adının yakında ortadan kalkacağını paylaştı. Görünüşe göre şirket, basitçe "X" olarak hayatını sürdürecek.

Cumartesi gecesi "Yakında twitter markasına ve yavaş yavaş tüm kuşlara veda edeceğiz" diye tweet atan Musk, daha sonra da "Uzun zaman önce yapılmalıydı, üzgünüm, bu kadar uzun sürdü" dedi.

O gecenin ilerleyen saatlerinde, çalışanlara değişiklik hakkında e-posta gönderildiği bildirildi. Platformer'dan Zoe Schiffer'e göre Musk, personele şirketin X olacağını ve notunun "bir Twitter e-posta adresinden göndereceği son e-posta olduğunu" belirten bir e-posta gönderdi.

Elon Musk'ın "X sevgisi"

Musk'ın "X" markasını tercih ettiği uzun zamandır biliniyor. 1999'da ortak kurduğu bankacılık girişiminin adı x.com ve yakın zamanda duyurulan AI girişiminin adı xAI. Musk, X'in Twitter'ın "her şey uygulaması" olmasına nasıl yardımcı olacağından da bahsetti.

Musk’ın son hamlesi ise, x.com adresini Twitter’a yönlendirmek oldu.

Twitter markasını resmi olarak terk etmek Musk için riskli bir hamle olabilir. Şirket halihazırda, reklam gelirinin yarısından fazlasını kaybetmesiyle sonuçlanan bir reklam veren göçüyle karşı karşıya. Yeniden markalama, reklam verenleri daha da kötü etkileyebilir. Aynı zamanda Musk, yeni bir isim ve kimliğin, şirketin derinden eleştirdiği eski liderliğiyle ve onlar altında alınan kararlarla bağlarını tamamen koparması anlamına geleceğini de düşünüyor olabilir.