Mercedes-Benz, EQE SUV'u özellikleriyle birlikte ortaya çıkarttı

Mercedes-Benz, EQE Sedan'ın SUV versiyonu olan EQE SUV'u, daha “satın alınabilir” bir fiyat etiketi ile birlikte sahneye çıkarttı.

Mercedes-Benz, EQE SUV'u özellikleriyle birlikte ortaya çıkarttı

Mercedes-Benz, elektrikli EQE modelinin SUV sürümü olan EQE SUV'u resmi olarak tanıttı. Elektrikli SUV modeli EQE’nin 2023 yılı başı itibarı ile Amerika’da satılmaya başlanması bekleniyor. Bu yeni model, Mercedes’in yeni elektrikli araç platformunu kullanan olan dördüncü araç olacak.

Mercedes, EQE SUV'nin "sınıfının en geniş temsilcisi" olacağını söylüyor. EQE SUV üç farklı modelde (biri arkadan motorlu, diğer ikisi ise çift motorlu) satılacak ve bir de AMG varyantı olacak. EQE Sedan ve SUV modeli arasındaki ana fark, boyut olacak.

Aslında, beş koltuklu EQE SUV, Sedan modelinden daha kompakt bir yapıya sahip. Firma, bu yapının araca daha esnek kullanım ve daha iyi manevra kabiliyeti vereceğini söylüyor.

EQE SUV'un arkadan çekişli lansman modeli, EQS'nin temel modeline güç veren aynı 90.6kWh pil paketini kullanacak ve tam şarjla menzili 550 kilometre olacak. Ancak bu değer hala, EQE Sedan’ın 660 kilometrelik menzilinden daha az.

EQE SUV 288 beygir gücünde olacak, dört çeker versiyonu ise 536 beygir gücü üretecek. AMG varyantında ise bu değerin 677 beygir gücüne çıkarılacağı belirtiliyor. 90 kWh pil paketi kullanıldığında ise menzil 656 kilometre olacak.