Messenger'a Herkese Açık Sohbet Odaları Geliyor!

Facebook, başlıbaşına bir platform olmasını istediği Messenger'a önemli bir yenilik getiriyor!

Messenger'a aranan özellik!

Sosyal dev Facebook, uzun bir süredir bağımsız bir uygulama olarak da işlev gören Messenger'ı çok daha becerikli bir platform haline getirmek adına önemli hamlelerde bulunmaya devam ediyor. Messenger'a eklenmesi düşünülen en yeni özellik sayesinde kullanıcılar herkese açık sohbet odalarına katılma olanağına sahip olacaklar.

Rooms adı verilen bu özellik aslında birçok kişiye yabancı gelmeyebilir, zira Facebook bundan birkaç yıl önce aynı adla bağımsız bir uygulama test etmişti. Söz konusu uygulama kullanıma sunulamasa da, onun bazı işlevselliklerinin şimdi Messenger bünyesinde yer alacağını söyleyebiliriz.

Messenger halihazırda grup sohbetlerini desteklese de Rooms'un sunduğu olanaklar bu anlamda çok daha geniş olacak. Buna göre Rooms sayesinde kullanıcılar daha geniş ölçekli sohbetlere katılabilecekler ve bunun için sosyal ağa bağlı olmak zorunda kalmayacaklar. Diğer yandan ayrı bir ayar sayesinde Rooms istenildiğinde gizli olarak da ayarlanabilecek.

Halihazırda sadece Avustralya ve Kanada'daki kullanıcılara sunulan Rooms'un yakın bir gelecekte diğer yerlere de kademeli olarak sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları