Meta, WhatsApp içerisinde reklam gösterme planından vazgeçmiyor

Meta uzun zamandır WhatsApp'a gelecek reklamlardan bahsetmiyordu. Ama yeni bir açıklama, bu plandan vazgeçmediğini bir kez daha yüzümüze vurdu.

Meta, WhatsApp içerisinde reklam gösterme planından vazgeçmiyor

Meta'nın WhatsApp'a reklam geleceğinden bahsetmesinin üzerinden epey zaman geçti. Acaba bu karardan vazgeçilir mi diye düşünülürken, şirket başkanı Will Cathcart kısa süre önce verdiği bir röportajda WhatsApp'ta reklam göreceğimizi bize tekrar hatırlattı.

TechCrunch tarafından belirtildiği üzere Cathcart, WhatsApp reklamlarının yeni Kanallar özelliği ve durumlar da dahil olmak üzere uygulama içinde farklı yerlerde görünebileceğini, ancak değişiklik için herhangi bir tarih verilmediğini belirtti.

Brezilya'da yayınlanan röportajı yapan kişi, Cathcart'a WhatsApp'ın ücretsiz ve reklamsız olmaya devam edip etmeyeceğini sordu. Cathcart, WhatApp'ın gelen kutusunda ya da mesajlaşma deneyiminde reklam olmayacağı yanıtını verdi. Bunların dışında kalan bölümlerde ise belirsiz bir gelecekte reklamlarla karşılaşacağız gibi görünüyor.

Cathcart ayrıca, Kanalların abone olmak için insanlardan ücret alabileceğini ve sahiplerinin Channels.ks içerisinde reklamları tanıtabileceğini de sözlerine ekledi.

Meta'nın sahip olduğu mesajlaşma uygulaması, şirketin Durum özelliğine reklam koymaya karar verdiği 2018'den bu yana uygulamaya reklam yerleştirmenin yollarını aradı. Ancak, kullanıcıların nasıl tepki vereceği konusunda bazı iç korkular olduğu anlaşıldı, bu nedenle ertelemeler devam etti.