Meta'dan kodlayıcılar için yeni yapay zeka aracı: Code Llama kullanıma hazır

Meta'nın yeni yapay zekası Code Llama, kodlayıcılar için etkileyici imkanlar sunuyor ve şu anda herkes için kullanıma sunulmuş durumda.

Meta'dan kodlayıcılar için yeni yapay zeka aracı: Code Llama kullanıma hazır

Meta, yeni yapay zeka aracıyla kodlayıcılar için sergilediği yapay zeka tabanlı araçlarını geliştirmeye devam ediyor. Code Llama, Llama 2’nin üzerine kurulmuş yeni bir yapay zeka kodlama aracı ve şu anda kullanılabiliyor. Meta’nın önceki SeamlessM4T sürümünün izinden giden araç, aynı zamanda hem ticari hem de araştırma amaçlı olarak ücretsiz olarak sunuluyor.

Bu büyük dil modeli, en büyük ve hakkında en çok konuşulan büyük dil modellerinden biri olmaya devam eden ChatGPT’nin de aralarında bulunduğu, son birkaç ayda ilk kez sahneye çıktığını gördüğümüz diğer modellerle benzer şekilde çalışıyor. Ancak Code Lama genel kullanım için tasarlanmadığı için benzerlikler burada sona eriyor. Bunun yerine, LLM eğitilmeye ve geliştirilmeye devam ettikçe işlerini daha verimli hale getireceğini umarak özellikle kodlayıcılara hitap etmek için oluşturuldu.

Meta, yeni AI kodlama aracının kod tamamlama ve hata ayıklama için eğitildiğini ve Python, C++, Java, Typescript (Javascript), PHP, C#, Bash ve daha fazlasını desteklediğini söylüyor. Ayrıca Meta, yeni aracın 7B, 13B ve 34B olarak bilinen üç farklı boyutta mevcut olduğunu söylüyor. Ek olarak her model, 500 milyar token kod ve kodla ilgili verilerle eğitiliyor.

Üç farklı boyut, farklı gecikme ve hizmet gereksinimlerine yanıt verecek şekilde tasarlandığı için kodlayıcıların kendileri için uygun olanı bulması ve ona kolayca odaklanması kolay olacaktır. Ayrıca Meta, Code Llama’nın iki ek varyasyonu ile daha özel seçimler yapılabileceğini de belirtiyor: Code Llama - Python ve Code Llama - Instruct.

Eğer bir kodlayıcıysanız veya sadece modeli incelemek istiyorsanız, Meta’nın modeli ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak kullanmak istediğiniz belirli modellere erişim talebinde bulunmanız gerekiyor.