Microsoft AMD'yi satın almak mı istiyor?

Eğer bu söylenti gerçekse, Microsoft kimsenin hayal bile edemeyeceği bir devi her an satın alabilir!

Microsoft'un büyük rüyası!

Teknoloji haber sitesi Kitguru'nun haberine göre, Microsoft, işlemci devi AMD'yi satın almak için birkaç aydır görüşmeler yapıyor. Ancak alınan bilgilere göre şirket henüz bu görüşmeleri olumlu sonuçlandırmış değil.

Alınan bilgilere göre Microsoft, kendi mikroçip üretme faaliyetlerini canlandırmak için Advanced Micro Devices yani kısa adıyla AMD'yi bünyesine katmak istiyor. Görüşmelerle ilgili henüz ayrıntılı bilgiler paylaşılmış değil. Ancak 95.3 milyar dolarlık bir değere sahip olan Microsoft'un, 1.81 milyar dolar değerindeki AMD'yi satın alması çok da zor görünmüyor.

Analistler Microsoft'un AMD'ye her bir Xbox One çipi için 100 dolar ödediğini tahmin ediyor. Bu da Microsoft'un piyasadaki 12.6 milyon ünite için AMD'ye 1.26 milyar dolar ödediği anlamına geliyor. Konuya bu açıdan bakmamız bile, Microsoft'un bu girişiminin ne denli yerinde olduğunu görmemiz için yeterli.

Eğer bu satın alma çabası sonuç verirse, özellikle işlemci pazarında taşların yerinden oynaması kaçınılmaz. Ancak bize sorarsanız, Microsoft'un AMD'yi alması, en azından şimdilik pek kolay görünmüyor...

Okuyucu Yorumları