Microsoft, Apple'ı Tablet Alanında Yendi

Yeni bir araştırma, Surface kullanıcılarının iPad sahiplerinden daha mutlu olduğunu ortaya koydu!

Microsoft Surface, Apple'ı yendi!

J.D Power, Amerika'da düzenlediği tablet memnuniyeti araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre Surface kullanıcıları, iPad sahiplerine göre tabletlerinden çok daha memnunlar.

Apple hayranlarını şaşırtacak olan gerçek ise, Surface kullanıcılarının daha memnun olmasının sebeplerinden birinin de tasarım ve stil olarak iPad'den daha iyi olması.

J.D Power, Surface'in 1,000 üzerinden 855 puan aldığını, Apple'ı sadece 6 puanla geçtiğini söylüyor. Araştırma 2,238 Amerikalı tablet kullanıcısı arasında düzenlendi ve Ekim ile Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleşti.

Müşteri memnuniyeti beş farklı kategoride ölçüldü: performans, kullanım kolaylığı, özellikler, stil-tasarım ve fiyat. Surface sahipleri cihazın bağlantı kalitesi, ön-yüklenmiş uygulamaları, aksesuarları, cihazın ebatları, yapısı ve tasarımı konularında çok memnun olduklarını belirtti.

Araştırma sonuçlarından gelen, Apple'ı şaşırtacak bir gerçek daha Surface kullanıcılarının ortalamada daha genç olması. Genç yaşta bir markaya hayran kalan kullanıcılar genellikle uzun süre o markaya sadık kalıyor.

iPad'in bu savaşı kaybetmesinin temel sebeplerinden biri de Apple'ın diğer ürünlerine daha fazla önem vermiş olması. Geçtiğimiz bir kaç yıl içinde Apple yeni telefonlar ve akıllı saatler yaparken, bilgisayar ve tablet ürünlerini ihmal etti.

Ancak Apple pes etmiş değil. Görünüşe bakılırsa Cupertino şirketi, yeni iPad ve iMac ile bilgisayar ve tablet piyasasındaki elini tekrar güçlendirmeyi planlıyor.

Okuyucu Yorumları