Microsoft Arcadia, kendine hayran bırakacak!

Microsoft'un gizemli projesi Arcadia bir kez daha ortaya çıktı; gizem daha da arttı!

Gizemli Arcadia, yine göründü

Arcadia, Microsoft'un üzerinde çalıştığı gizemli projelerden biri. Dünkü bir iş ilanında tekrar kendini gösteren Arcadia, gizemine bir miktar gizem daha kattı.

Arcadia hakkında şimdiye kadar çok az şey ortaya çıkmış olsa da, projenin Microsoft'un akış hizmetine ait bir kod adı olduğu biliniyor. Hizmet söylenenlere göre Microsoft'un platformlarına yeni deneyimler sunmayı amaçlıyor. Mary Jo Foley, geçen senenin sonlarında Arcadia'nın Azure bulut hizmetleri üzerine kurulduğunu, oyun ve uygulamalar dahil geniş bir içerik yelpazesi sunacağını söylemişti. Hata bir dönem Arcadia'nın Microsoft'un Android uygulamalarını Windows Phone'a getirme çabalarına verdiği isim olduğu ileri sürülmüştü.

Yeni ortaya çıkan iş ilanında ise Microsoft'un işletim sistemi grubu için kıdemli yazılım mühendisi aradığı görünüyor. İlanda Arcadia'nın "daha önce HİÇ yapılmamış" bir ürün olduğu ve "Windows Mobile kullanıcılarını kendisine hayran bırakacağı" açıkça söyleniyor. İlanın konusu ise Arcadia'dan gelen sağlık ve tüketici memnuniyeti verilerinin analizi.

Açıkçası tüm bunlar, Arcadia'nın ne olduğu konusunda bilgilerimizi keskinleştirmek yerine, kafamızdaki soru işaretlerini artırıyor. Arcadia, Windows 10'un piyasaya sürülmesiyle ortaya çıkacak bir ürün olabilir - bu durumda gerçekleri öğrenebilmek için biraz beklememiz gerekebilir.

Okuyucu Yorumları